Menu

Koppensnellen Vitesse - Ajax

De kop is eraf. Ajax heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen van Vitesse. Dat ging niet simpel, maar het doelpunt van Wesley Sneijder gaf de doorslag, 1-2. Wat vond de vaderlandse pers van het eerste nationale optreden van Ajax in het seizoen 2003-2004? Je leest het hieronder.

Parool: Winst voor experimenteel Ajax
Door Dick Sintenie en Jop van Kempen

Tegen Grazer AK durfde trainer Ronald Koeman het niet aan met Wesley Sonck en Zlatan Ibrahimovic in de spits te beginnen. Koeman noemde dat duel in het kader van de voorronde voor de Champions League ‘van levensbelang’ en dus ongeschikt voor een experiment. Vitesse-uit is van een andere orde, omdat de Nederlandse competitie 34 wedstrijden telt. In een nog niet eerder beproefde speelwijze, met de verse aankoop Tom Soetaers in de basis, sleepte Ajax een zwaarbevochten 2-1 zege uit het vuur.

Lees meer >>AD: Ajax wint én oefent
door Maarten Wijffels

Het attente tikje waarmee Wesley Sneijder het enerverende duel in stadion Gelredome in de slotfase besliste, bezorgde Ajax meer dan de eerste drie punten van het seizoen. Iedereen in het Amsterdamse kamp die het wist. Na de midweekse ontsnappingsact in Graz kwam de ploeg opnieuw goed weg in een strijd die Ajax ook zomaar had kunnen verliezen.

Met de zege op zak, bleven trainer en spelers tal van lastige vragen bespaard. Koeman kon in alle rust uitleggen wat hij de komende weken met Ajax beoogt. Die uitleg was ronduit opvallend. Koeman wil proberen de eerste competitieweken te gebruiken als verlengstuk van een door transfer- en blessureperikelen ontregelde voorbereiding.

Lees meer (gratis registratie)>>

Volkskrant: Ajax mist branie in Gelredome
door Willem Vissers

Ajax won in Arnhem weliswaar van Vitesse, met 2-1 door een doelpunt van Sneijder vlak voor tijd, maar de zege kwam moeizaam tot stand en was slechts op grond van de slotfase verdiend te noemen.

Zelfs de 'straatschoffies' van Ajax oogden volgens de van Glasgow Rangers overgekomen Konterman flets, de jongens met Amsterdamse allure Van der Vaart en Sneijder. Pas in derde instantie dacht Konterman: 'Misschien kwam dat allemaal omdat wij zo goed speelden.'

Lees meer (gratis registratie) >>

GPD:Sneijder is weer het goudhaantje
door Peter van Duyl

Hij is amper negentien jaar, een jongen eigenlijk nog, maar Wesley Sneijder begint nu al van onschatbare waarde te worden voor Ajax. Afgelopen dinsdag tekende het talent voor de cruciale gelijkmaker tegen Grazer AK, gisteren was hij in het Gelredome verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Vitesse. De Amsterdammers speelden moeizaam, maar hielden aan de eerste acte van het nieuwe seizoen toch drie punten over: 1-2.

Lees meer >>

Gelderlander: Ajax tegen Vitesse lucky
door Egbert van der Weerd

De tweestrijd tussen Vitesse en Ajax was gistermiddag enerverend. Soms door goed voetbal, dan weer door pittige opstootjes en gevelde spelers. Voor rust en vooral in het begin van de wedstrijd was Vitesse de betere ploeg, met een hoofdrol voor aanvaller Matthew Amoah. Hij scoorde de openingstreffer, was al eerder na een steekbal van Claessens dicht bij de 1-0 en raakte nog eens de paal naast Lobont.

Lees meer >>

Telegraaf internet: Sneijder bezorgt Ajax moeizame zege

In de schaduw van Rafael van der Vaart ontwikkelde Wesley Sneijder zich vorig seizoen tot een vaste waarde bij Ajax. Afgelopen week toonde hij omomwonden aan waarom trainer Ronald Koeman zoveel vertrouwen in hem heeft. Zondag legde hij met zijn winnende doelpunt Vitesse over de knie (1-2), een paar dagen eerder maakte hij de belangrijke gelijkmaker in het uitduel tegen Grazer AK, in de voorronde van de Champions League.

Lees meer >>

Spits:SNEIJDER REDT LUCKY AJAX

door Sander Schomaker

Wesley Sneijder heeft voor de tweede keer deze week bewezen van grote waarde te zijn voor Ajax. Afgelopen dinsdag voorkwam de begaafde middenvelder met een magnifieke vrije trap een nederlaag voor zijn club in het Champions League-voorronde duel met Grazer AK. Gisteren bezorgde Sneijder Ajax in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse met een heel laat doelpunt de volle winst: 1-2.

Lees meer >>