Menu

Koppensnellen: Vitesse - Ajax 3-2 (1-1)

Ajax doet alleen nog maar zijn best

De collega van de radio vraagt wat er dan wél deugt aan Ajax. Het blijft een paar seconden stil. Nou, zegt Co Adriaanse, met een stem waarin elk spoor van ironie of cynisme ontbreekt, 'ze doen wel hun best.' Na opnieuw een korte stilte: 'Maar dat doet iemand in de fabriek ook.' En daar konden de Ajacieden het mee doen, na de levendige wedstrijd tegen koploper Vitesse.

Crisismanager Adriaanse reageerde gisteren bijna schouderophalend op de derde nederlaag (3-2) in acht competitiewedstrijden. Even achteloos liet hij zich ontvallen dat een jaar niet voldoende zal zijn om van Ajax weer een (Nederlandse) topclub te maken. Verliezen is de gewoonste zaak van de wereld geworden voor Ajax, zeker in een uitwedstrijd. Onomwonden, misschien wel iets té nadrukkelijk, prees Adriaanse Vitesse: 'Op alle onderdelen die een team goed maken is Vitesse beter dan Ajax.'

De Volksrant Vitesse gaat maar door

door Steven Kooijman

ARNHEM - In een meeslepende topper van bijna Britse makelij heeft Vitesse in het eigen Gelredome aangetoond waarom het na acht speelrondes de ranglijst in de KPN Eredivisie aanvoert. De talentvolle equipe van Ronald Koeman versloeg Ajax in Arnhem (3-2) niet alleen voor de vierde maal in successie, maar het toonde op de beslissende momenten tevens mentale veerkracht, pure klasse en een gezonde portie vechtlust. Ingrediënten die de Amsterdammers, vooral buiten de hoofdstad, al maanden geheel vreemd zijn.

Telegraaf Vitesse stuk verder dan Ajax

Door ROY HAMMINK

ARNHEM - Ronald Koeman en Co Adriaanse lieten vóór het seizoen beiden weten met hun team te mikken op een plaats bij de eerste vijf. Na een kwart van de competitie is overduidelijk dat de eerste dat doel veel makkelijker kan realiseren dan de laatste. Het Vitesse van Koeman won gisteren niet alleen van Adriaanse's Ajax (3-2), maar toonde tevens aan een stuk verder te zijn dan de topclub van weleer.

De Gelderlander Vitesse op alle fronten beter dan Ajax

Arnhem - Vitesse kan dit seizoen zo maar kampioen van Nederland worden. De traditionele top drie (Ajax, Feyenoord en PSV) steekt niet boven de Arnhemmers uit. De competitie is weliswaar nog niet ver, maar tegen Ajax maakte Vitesse ondubbelzinnig zijn ambities waar. De ploeg van Ronald Koeman troefde de Amsterdammers op alle fronten af en won verdiend met 3-2. Algemeen Dagblad Ajax: Adriaanse buigt voor koploper

Bij Vitesse - Ajax ging gisteren van alles fout, maar dat was niet onlogisch gezien het tempo. Er viel echter ook van heel veel te genieten in het Gelredome. Alleen de scheidsrechter was daar gisteren niet op zijn plaats. Jol dacht het allemaal makkelijk aan te kunnen, maar nam uiteindelijk toch een paar discutabele beslissingen. Zo had hij Ajax bij 1-2 een tweede strafschop (overtreding op Van der Gun) moeten geven, en Theo Janssen (overtreding op Vierklau) bij 2-2 een rode kaart. Ajax mocht zich benadeeld voelen, maar Adriaanse wilde geen medelijden. ,,We hebben de koploper aardig partij gegeven. Maar eerlijk is eerlijk: Vitesse heeft de zege verdiend'', zei hij zonder blikken of blozen.

Trouw