Menu

Koppensnellen Vitesse-Ajax

Eindelijk kon Ajax de ban breken. Vijf jaar lang leverden de wedstrijden in Arnhem geen enkel punt op, maar op zondag 25 augustus 2002 wel. Na een slechte eerste helft, werd in het tweede bedrijf de winst binnengesleept. Wat vond de schrijvende pers van de tweede overwinning? Je leest het hieronder.

De Volkskrant: Ajax breekt met Vloek van Gelredome
Door Paul Onkenhout

Om zich na vijf jaar te verlossen van de Vloek van de Gelredome verschoot gisteren Ajax gisteren vaker van kleur dan een kameleon. Het pittige spelletje stratego, een aaneenschakeling van tactische variaties, werd beslist door een Roemeense soldaat, Cristian Chivu, die Vitesse een vernietigende (1-2) slag toebracht.

Hele artikel >>

De Telegraaf: Ajax heeft ook geluk weer mee

Ajax' beste speler stond trouwens bij Vitesse onder de lat. Dragoslav Jevric mag het zich aanrekenen dat de Arnhemmers een 1-0 voorsprong (Matthew Amoah) verspeelden. In de 52e minuut liet de Joegoslaaf een simpele vangbal uit z'n knuisten vallen en kon Petri Pasanen in tweede instantie de gelijkmaker scoren door een woud van Vitesse-benen. Dertien minuten voor tijd schoot Cristian Chivu van zo'n dertig meter een vrije trap achter de goalie, die pas in beweging kwam toen de bal het net toucheerde.

Hele artikel >>

Algemeen Dagblad: Ajax doorbreekt barrière
Door Maarten Wijffels

Hoewel Ajax geen moment schitterde, toonde de ploeg na rust de veerkracht die eerder ook tegen Barcelona en PSV zichtbaar was. ,,Ik heb ze dan ook flink aangepakt in de pauze'', bekende Koeman. ,,Sommigen zaten erbij alsof ze al een marathon hadden gelopen. Lusteloos, slap. Uitgeteld. Dat kan niet, zeker niet als je straks in Europa aan de bak moet. Ik heb geëist dat er meer beleving zou komen.''

Hele artikel >>