Menu

Koppensnellen Volendam - Ajax (0-2)

Met lichtpuntjes als het debuut van Thomas Vermaelen, de eerste goal voor Anastasiou in Ajax-shirt, geen tegendoelpunten en drie punten is de verder zouteloze wedstrijd tussen Volendam en Ajax verteld. Wat vond de vaderlandse pers van de Noord-Hollandse derby? Je leest het hier.

AD: Ajax lichtzinnig maar wint wel
Door Maarten Wijffels

Op dagen dat het niet loopt, prijst Ajax zich gelukkig met Tomás Galásek. Met de longen van een paard en een plichtsbesef dat nog is ontwikkeld in de nadagen van het communisme, houdt hij het elftal in balans.

Lees meer >>

Spits: Zege voor ongeïnspireerd Ajax
door Sander Schomaker

Ajax en FC Volendam heten twee 'voetballende ploegen' te zijn, dus als beide teams elkaar ontmoeten, zou er een aantrekkelijk duel moeten ontstaan. Niets bleek minder waar gisteren 'aan de dijk' in Volendam. Een zeer ongeïnspireerd spelend Ajax sleepte op de automatische piloot een zouteloze zege (0-2) binnen tegen de machteloze ploeg van trainer Johan Steur. ,,Ondanks de zege ben ik niet tevreden", reageerde Ajax-coach Ronald Koeman na afloop. ,,We hebben veel te weinig gebracht. Het was ver onder de maat."

Lees meer >>

GPD: Ajax is na winterstop nog altijd schadevrij, maar vraag niet hoe
Door André Hoogeboom

Op weg naar het einde van het seizoen moet Ajax niet te veel wedstrijden spelen zoals gisteren in Volendam. Anders wordt het nog lastig om de voorsprong op PSV te behouden. De Amsterdamse ploeg bleef ver onder de maat bij de nietige Noord - Hollandse club die vorig seizoen naar de eredivisie promoveerde. Ronald Koeman wenste er dan ook weinig woorden aan vuil te maken aan de moeizame 0 - 2 zege.

Lees meer >>

Volkskrant: Van der Vaart én Sneijder, nog geen succes
Van onze medewerker Charles Bromet

De coach begreep niet waarom zijn spelers zo'n vermoeide indruk maakten, de aanvoerder zei dat het 'duidelijk heel slecht' was en zijn kompaan, in én buiten het veld, trok zo'n diepe frons in het nog jeugdige voorhoofd dat woorden overbodig waren.

Lees meer >>

VI: Pover Ajax wint simpel bij Volendam

Ajax won met 2-0 van FC Volendam en daar is eigenlijk al het positieve mee gezegd. De Amsterdammers speelden een ongeïnspireerde partij tegen een opponent, die wel wilde maar niet kon.

Lees meer >>