Menu

Koppensnellen Willem II - Ajax (1-0)

De halve finale van de Amstel Cup tussen Willem II en Ajax had alles wat een bekerduel zo mooi maakt. Een favoriet en een underdog, een betere ploeg en een winnende formatie die met de zege een heel bleek seizoen kleur geeft. Ajax verloor met 1-0, maar had evengoed met 1-3 kunnen winnen. Lees hier wat de vaderlandse pers over het duel schreef.

GPD: Ajax struikelt in heroïsch gevecht
door André Hoogeboom

Het was een echte cupwedstrijd, gisteravond in Tilburg. Met één ploeg die startte als torenhoge favoriet en één als de absolute underdog. De favoriet voetbalde beter, de underdog streed met de moed der wanhoop. De lat hield de underdog overeind, de doelman groeide tot grote hoogte. Ajax, de favoriet, in de competitie weer helemaal opgebloeid liep gisteren in het bekertoernooi tegen de lamp. Willem II won met 1-0 en maakte zo in één klap een verloren seizoen meer dan goed.

Lees meer >>

AD: Ongeloof bij onmachtig Ajax
Door Sjoerd Mossou

Danny Blind stelde de afgelopen weken dapper dat het resultaat ondergeschikt is bij Ajax, maar gisteravond zal de trainer vol ontzetting hebben toegekeken.

Met name in de meeslepende slotfase, waarin het leek alsof de Amsterdammers de finale niet wílden halen. Steven Pienaar en Nicolae Mitea mochten allebei vrij uithalen voor een leeg doel, maar de gelijkmaker bleef wonderwel uit. De Zuid-Afrikaan zag zijn inzet van de lijn gekopt worden, de Roemeen schoot vanaf vijf meter op de lat. Beide keren hief Blind de handen wanhopig ten hemel.

Lees meer >>

AD: Sensatie: Willem II Europees voetbal
Door Ludo van Denderen

Willem II zorgde gisteren voor een sensatie door Ajax in Tilburg uit de Amstel Cup te stoten. Met een enorme portie geluk heeft de club zich voor het eerst sinds 1963 geplaatst voor de finale van het nationale bekertoernooi. In eigen huis won de in de competitie zwaar onder de maat presterende formatie van Ajax.

Lees meer >>

Telegraaf: Tilburg in alle staten
door Yoeri van den Busken

De zege van PSV op Feyenoord werd woensdag in Tilburg met gejuich begroet. De nummer twaalf van de eredivisie had opeens een prachtig uitzicht op Europees voetbal gekregen. Een plaats in de finale volstond en aan die stimulans had Willem II genoeg om het kleurloze seizoen te redden. Met dank aan Ajax, dat hardnekkig weigerde het eigenaardige duel naar zich toe te trekken. En met dank aan Oscar Moens, de doelman die zelfs pakte wat hij niet pakken kon: 1-0.

Lees meer >>

Willem II gaat Europa in
door Sander Schomaker

Willem II heeft gisteren voor een geweldige stunt gezorgd in de Amstel Cup, door voor het eerst sinds 1963 de nationale bekerfinale te bereiken. In de halve finale versloeg de ploeg van trainer Robert Maaskant Ajax met 1-0. Willem II speelt nu op 29 mei de finale tegen PSV in De Kuip. Bovendien verzekerden de Tilburgers zich door de verrassende zege meteen van Europees voetbal. Daarin acteerde de ploeg voor het laatst in 1999.

Lees meer >>

Volkskrant: Stoere Brabanders gaan Europa in
door Willem Vissers

Willem II overleefde het slotoffensief van Ajax op bijzondere wijze, met dank vooral aan doelman Moens, wiens reflexen uit de vroegere AZ-tijd zijn teruggekeerd. Amsterdamse smeekbedes om strafschoppen, kansen van Sneijder, Charisteas, De Jong en anderen, Moens en zijn defensie bleven fier overeind in de stormloop. En één keer, toen Moens de bal na een schot van Sneijder naar het midden liet terugstuiten, raakte Mitea voor een leeg doel de lat.

Ajax moest de nederlaag aan zichzelf wijten. De ploeg combineerde aanvankelijk soms aardig en snel, maar het rendement was laag en slordigheid op het eind verpestte de op het oog zo vloeiende patronen. Spits Babel, technisch voortreffelijk, overdreef zijn acties en dacht blijkbaar dat de punten te verdienen waren voor de mooiste passeerbeweging van de avond.

Lees meer >>