Menu

Koppensnellen Willem II - Ajax (1-3)

Ronald Koeman gaf de vaderlandse pers na het duel tegen Willem II genoeg aanknopingspunten voor hun krantenartikelen. Op liefst acht plaatsen wijzigde de trainer zijn team en dat ging ten koste van vier Oranje-internationals. Wat het vaderlandse journaille van die oplossing vond, lees je hier.

AD: Noodgreep bij Ajax pakt goed uit
Door Sjoerd Mossou

De opwinding zat 'm in het opstellings-formulier. Ronald Koeman hanteerde hardhandig de bijl. De Ajax-trainer slachtofferde gisteren driekwart van zijn basisploeg. De noodgreep had effect. Ajax krabbelde omhoog tegen Willem II en won verdiend met 3-1. Hoe verklaarbaar Koeman's keuzes op zichzelf ook waren, het was vooral het schokeffect dat leidde tot het positieve resultaat.

Lees meer >>

Spits: Noodgreep bij Ajax pakt goed uit
door Sander Schomaker

Aan het geduld van Ajax-trainer Ronald Koeman met zijn jonge spelersgroep lijkt deze week abrupt een einde te zijn gekomen. De Amsterdamse landskampioen verkeerde al weken in een zware crisis en steeds hield de coach zijn onervaren spelers de hand boven het hoofd.

Lees meer >>

Volkskrant: Koeman redt hachje in Tilburg
Van Willem Vissers

Als een trainer die niets meer te verliezen had, zo rigoureus wijzigde Ronald Koeman de opstelling van Ajax. En zowaar, hij won bij Willem II (1-3) en redde zijn hachje. Uitgerekend Mauro Rosales, uit de nalatenschap van de opgestapte technisch directeur Van Gaal, scoorde twee keer.

Lees meer >>

GPD:Koeman slachtoffert jonge garde
door Peter van Duyl

Na weken van pappen en nathouden haalde Ronald Koeman gisteren de botte bijl uit het vet. De Ajax-trainer toverde voor de uitwedstrijd bij Willem II zes nieuwe spelers uit de hoge hoed, husselde de rest van zijn elftal ook nog eens flink door elkaar en zag Ajax vervolgens met 3-1 winnen. „Ik vond dat dit nu echt noodzakelijk was’’, oordeelde Koeman.

Lees meer >>

VI:Rosales schiet 'oud' Ajax verder omhoog

Op de schop. Dat deed Ronald Koeman met zijn opstelling tegen Willem II. Stekelenburg, Heitinga, De Jong, Sneijder en Mitea verdwenen naar bank of tribune. Vonk, Escudé, O'Brien, Boukhari en Anastasiou vervingen hen. Ofwel, ervaring in plaats van jeugd om de crisis af te wenden.

Lees meer >>

Willem II: Persoonlijke fouten helpen Ajax in het zadel
Een half uur lang had Willem II het duel der subtoppers onder controle. Trainer Koeman zag verbeten toe hoe een angstig Ajax in het nauw werd gedreven. De wedstrijd kantelde nadat Rosales tot twee keer toe kon profiteren van slippertjes in de Tilburgse defensie. Ongewild werkte Willem II zodoende mee aan het eerherstel van de landskampioen.

Lees meer >>