Menu

Koppensnellen Willem II - Ajax (1-3)

Ronald Koeman had na de 1-3 overwinning in Tilburg op Willem II reden tot opluchting. Het zag er niet naar uit dat Ajax de winst nog binnen zou halen, want in de 89e minuut stond het nog 1-1. Het waren echter de invallers Machlas en Ikedia die zorgden dat de drie punten mee naar Amsterdam gingen. Naast 15.000 supporters, zagen ook de vertegenwoordigers van de media de overwinning van Ajax in Tilburg. Wat vonden zijn van de wedstrijd?

De Telegraaf: Wissels leiden tot kampioenstrekjes

Toch had Ajax het niet alleen aan het zetje in de rug van Victoria te danken dat het uiteindelijk met de overwinning ging strijken. De ploeg speelde beduidend beter dan een week geleden in Den Bosch, domineerde, legde Willem II het tempo op, kreeg kansen voldoende, maar faalde alleen in de afwerking. Totdat trainer Ronald Koeman z'n gelukkige hand van wisselen uitspeelde. Joey Didulica kwam noodgedwongen voor de geblesseerde Fred Grim, maar met Pius Ikedia en Nikos Machlas bracht hij achteraf twee voor Willem II ongrijpbare aanvallers, die ook zouden scoren.

AD: Stoelendans van Ajax-spitsen Door Maarten Wijffels

Het is zo langzamerhand een running gag aan het worden bij Ajax. Net wanneer een van de twee centrumspitsen de dienstdoende trainer eindelijk heeft overtuigd van zijn kwaliteiten, doet zijn concurrent iets geniaals waardoor de strijd om een basisplaats toch weer open is.

Trouw: Koemans keuzes alweer bijgesteld Door Henk Hoijtink

Een leerzame middag kreeg gisteren een zoet einde voor Ajax en Ronald Koeman, de trainer die door twee invallers tot enkele wilde vreugdesprongen werd aangezet. Hun treffers gaven een ongedachte wending aan een wedstrijd die Koeman nieuwe stof tot nadenken bezorgde.

Brabants Dagblad: Syndroom spookt nog bij Willem II Door Wilber Hack

Op de overwinning van Ajax, al kwam die nog zo fortuinlijk tot stand, viel weinig af te dingen. De Amsterdammers waren balvaster, domineerden het middenveld en hadden in Tomás Galásek hun beste man. De nog altijd in Tilburg woonachtige Tsjech veroverde heel wat ballen en stond - zeker voor de pauze - aan de basis van de meeste aanvallen van Ajax.