Menu

Koppensnellen Willem II - Ajax (2-5)

Ook op de laatste speeldag lieten de Ajacieden historische feiten noteren. Zowel Anthony Obodai als Daniƫl de Ridder maakte zijn eerste doelpunt in Ajax 1. Tegen Willem II luidde de kampioen de competitie uit met een 5-2 overwinning. Wat de pers schreef over dit duel lees je hier.

AD: Obodai inspireert duf Ajax
door Chris van Nijnatten

Met een klinkende overwinning strooide Ajax zand in ieders ogen. Het scorebord, 5-2, veinsde gistermiddag namelijk een meedogenloze exercitie. De praktijk wees echter anders uit; de landskampioen domineerde minder dan het leek en behaalde zijn geflatteerde overwinning op Willem II vooral dankzij invaller Anthony Obodai, die als middenvelder in drie kwartier twee keer scoorde.

Lees meer >>

NHD: Ajax in Tilburg al een beetje bezig met het EK
Van onze verslaggever

De wedstrijd stelde niet zoveel voor. Ajax was al kampioen, Willem II was moe. Daarom werd het 5-2 voor de Amsterdammers, die zelfs met twee vingers in de neus te sterk waren voor de nummer zeven van Nederland. Toch viel er nog iets te verdienen. Niet voor de ploegen, maar wel voor twee voetballers van Ajax. Nigel de Jong en doelman Maarten Stekelenburg hangen nog met de vingertoppen aan de nationale selectie.

Lees meer >>