Menu

Koppensnellen: Willem II-Ajax (0-6)

Ajax hervatte op overtuigende wijze de competitie. In Tilburg werd Willem II met speels gemak naar een 0-6 nederlaag gespeeld. Voor Ajax debuteerde Wesley Sneijder en was het ook voor Bogdan Lobont de eerste keer dat hij in de basis van een officiële wedstrijd stond. Wat vond de vaderlandse pers van het optreden van Ajax?

GPD:Ajax verjongt in een razend tempo
Door André Hoogeboom

Hij scoorde niet, maar buiten dat verliep zijn debuut voortreffelijk. Schoot een keer tegen de lat en paal. De wedstrijd tegen Willem II verliep voor de 18-jarige Ajacied Wesley Sneijder als een hoofdstuk uit een jongensboek. Hij maakte de negentig minuten moeiteloos vol en groeide in zijn rol. Het kon allemaal, want Ajax ondervond bij de herstart van de competitie van Willem II geen tegenstand van enige betekenis, 0-6.

Volkskrant: Naïef Willem II als gangmaker van Ajax
Paul Onkenhout

'Stoere kerels' zijn ze, volgens het clublied, maar als muizen werden de spelers van Willem II gisteren verorberd en vermorzeld. Ja, zó wordt het Ajax natuurlijk wel erg makkelijk gemaakt in de strijd om de landstitel die dit weekeinde kalm en zonder verrassingen werd hervat.

AD: Ajax gaat flitsend verder
Maarten Wijffels

Wat de trainersstaf beschouwde als een lastige eerste klus, draaide uit op de makkelijkste expeditie van het seizoen. Geen moment kon het armzalige Willem II aanhaken bij het niveau van Ajax. Met iets meer zorgvuldigheid hadden de gasten ook een overwinning met dubbele cijfers kunnen boeken.

Parool:Ajax beloont gastvrijheid ruim
Jop van Kempen

Fris en gretig behaalde Ajax gistermiddag de eerste overwinning na de winterstop. Zonder ook maar de geringste vorm van tegenstand mocht de ploeg in Tilburg uitlopen naar 6-0.
...
Maar niet alleen het onvermogen van de tegenstander kon trainer Ronald Koeman behagen, ook de meedogenloosheid in de eigen gelederen bezorgde hem een middag zonder kopzorgen