Menu

Koppensnellen Zwolle - Ajax (0-5)

Ajax liet zondag zien dat het het scoren nog niet verleerd is, zoals in de afgelopen paar weken werd gevreesd. In Zwolle werd met maar liefst 5-0 gewonnen, Wesley Sonck had met drie treffers het grootste aandeel in de Amsterdamse productie. Hieronder lees je wat de aanwezige schrijvende pers vond van de ruime zege van Ajax, dat nog slechts een punt nodig heeft om de titel in de wacht te slepen.

Algemeen Dagblad: Titelfeest Ajax zonder uitblinker
Door Maarten Wijffels


Het 29ste kampioenschap van Ajax is vooral zíjn titel. Het seizoen van de Amsterdammers is ruwweg in vier parten te verdelen en in allemaal speelde hij op een of andere manier de sleutelrol. Het was Galásek die Ajax eind augustus naar het hoofdtoernooi van de Champions League schoot. Zijn doeltreffende penalty in de verlenging besliste het bloedstollende voorrondeduel met Grazer AK. Verloren wedstrijden in Brugge en thuis tegen NAC markeerden in december het einde van deel twee. Zonder de inbreng van de geblesseerde Tsjech stond Ajax twee keer onherstelbaar uit het lood, met abrupte eliminaties in Europa en in de beker tot gevolg.

Lees meer >>

Volkskrant: Sonck gedijt in de Zwolse ruimte
Door Willem Vissers

Vermoedelijk is het geen toeval dat Galasek en Sonck, beiden ervaren krachten, zo'n belangrijke rol speelden in Overijssel. Galasek opende de score in een fase waarin Zwolle bijna gelijkwaardig was en soms zelfs beter combineerde. Trainer Spijkerman maakte echter een tragische vergissing door de geblesseerd geraakte Almeida tot twee keer toe te laten terugkeren, nadat de medische staf hem had opgelapt.

Lees meer >>


Parool: Ajax heeft nog maar een punt nodig
Door Jop van Kempen

Tomás Galásek vormde met zijn degelijke spel een uitzondering op het bedroevende niveau. Bij afwezigheid van aanvoerder Rafael van der Vaart droeg de Tsjech de aanvoerdersband. Na ruim een half uur overtrof hij zichzelf met een zondagsschot. Vanaf een meter of vijfentwintig schoot hij met links prachtig in de verre hoek. Het is zonde dat Galásek tegen FC Zwolle een gele kaart opliep. Daardoor is de hij volgende week geschorst. Dat is sneu, want volgende week kan Ajax kampioen worden. En als iemand daaraan een grote bijdrage heeft geleverd, is het Galásek wel.

Lees meer >>

ANP: Ajax wint ruim van Zwolle

Dat Ajax na de eerste helft op voorsprong stond, was dan ook niet te danken aan het sprankelende aanvalsspel. De aanstaande landskampioen was eigenlijk nauwelijks gevaarlijk en had het aan een zeldzame oprisping van aanvoerder Galasek te danken dat het op voorsprong kwam. Hij schoot in de 37e minuut vanaf grote afstand raak, 0-1. Overigens keurde scheidsrechter Vink in de 4e minuut al een doelpunt van Anastasiou af wegens buitenspel.

Lees meer >>

GPD: Ajax kan titel niet meer ontgaan
Door Peter van Duyl

Het is tekenend voor de aanstaande kampioen van Nederland, die dit jaar hoogstzelden sprankelt, bekoort of indruk maakt. Uitgerekend zonder Zlatan Ibrahimovic (geblesseerd aan de lies) en Rafael van der Vaart (enkel) peurde Ajax in Zwolle eindelijk weer eens een behoorlijk rendement uit zijn mogelijkheden. De man die zich het meest in de kijker speelde, was Wesley Sonck. De Belg, mede door blessures wekenlang buitenspel, begon op de door hem verfoeide rechtsbuitenplek, maar haalde na de onderbreking in de punt van de aanval zijn gram met drie doelpunten.

Lees meer >>