Menu

Koppensnellen Zwolle - Ajax (0-5)

Wie vijf doelpunten scoort in een uitwedstrijd en geen goals tegen krijgt, is uitermate goed bezig. Ajax won afgelopen zaterdag met 0-5 bij FC Zwolle. Wat de vaderlandse pers er van vond, lees je hier.

GPD: Ajax heeft geen enkele moeite met uitermate zwak Zwolle
door André Hoogeboom

ZWOLLE - Gelukkig waren er nog Amsterdamse pluspunten zaterdagavond in het volgepakte Oosterenk-stadion van FC Zwolle. Ajax won makkelijk met 5-0, had geen blessureschade opgelopen, was blij om de twee doelpunten van Rafael van der Vaart (die een uur moeiteloos volmaakte) en van Zlatan Ibrahimovic, en speelde het eerste halfuur aardig voetbal. Daarmee was alles wel verteld. Zwolle-Ajax was een persiflage op een voetbalwedstrijd; een pleidooi voor een Europese competitie

Lees meer>>

Gelderlander: Zwolle verdwaald in de eredivisie
Door HARRY ARTS

ZWOLLE - Op papier wachtte Ajax zaterdagavond een verplicht nummer tegen FC Zwolle. In de praktijk stelde het verweer van de Zwolse ploeg zelfs zo weinig voor dat na afloop zowel de verliezers als de winnaars zich leken te generen.

"Nee", grinnikte Rafael van der Vaart na afloop van FC Zwolle-Ajax, "moe ben ik vanavond niet geworden." En Ronald Koeman gniffelde dat na de 5-0 zege niemand vragen had gesteld over het vermeende spitsenprobleem bij Ajax. Zelfs Peter Boeve, de geplaagde Zwolse trainer, deed voor een keer geen enkele poging om de zaken mooier voor te stellen dan ze waren: "Het was de reus tegen Klein Duimpje, een duimpje met een pleister."

Lees meer>>

fczwolle.nl: Ajax speelt met FC Zwolle

In de voorbereiding op de Champions League wedstrijd thuis tegen Valencia van aanstaande dinsdag, speelde Ajax in Zwolle de perfecte voorwedstrijd. Een machteloos FC Zwolle hielp Ajax eenvoudig aan de overwinning. Doordat Ajax niet voluit ging bleef de teller voor de Amsterdammers bij vijf doelpunten steken.

Lees meer>>

Parool: Zwolle helpt Ajax een handje

De thuisploeg gaf een parodie op eredivisievoetbal ten beste. Het had er alle schijn van dat de spelers van Zwolle niet vooruit te branden waren om trainer Peter Boeve, die zwaar onder vuur ligt, de genadeklap te geven. Van de drie serieuze pogingen om in eigen doel te scoren, slaagde er één (Albert van der Haar). Ajax maakte dankbaar gebruik van de gastvrijheid en schakelde na twintig minuten (0-2) al drie tandjes terug, zonder de controle over de eenzijdige partij te verliezen.

Lees meer>>