Menu

Koppensnellen

Wat schreef de pers over Roda - Ajax?

Roda JC bezorgt Ajax opnieuw kater van jewelste door Henk Evenblij

KERKRADE - Alle euforie na de opleving tegen NEC (5-2) ten spijt, Ajax bakte er gisteravond onder interim-coach Hans Westerhof weer eens niets van. De Amsterdammers werden door Roda JC geknipt en geschoren (3-0) op Kaalheide. Het was al de derde nederlaag van Ajax tegen de Limburgers dit seizoen. Eerder liep het zowel voor de beker als in de competitie een zeperd van jewelste op. De Telegraaf

Ajax lijkt niet meer te redden na nieuwe afgang Door Willem Vissers

Kerkrade - Wie zich ook met het elftal bemoeit, Ajax is dit seizoen niet meer te redden. De jubilerende club mag zich na de kansloze nederlaag bij Roda JC (3-0) serieus afvragen of Europees voetbal haalbaar is.

Ajax leed vrijdag in Kerkrade tegen Roda JC zijn derde nederlaag in vier duels. Het was het eerste verlies onder Hans Westerhof, de directeur opleidingen die vorige week inging op het verzoek van hogerhand om de ontslagen Jan Wouters gedurende de slotfase van het seizoen af te lossen.

Maar net als onder Wouters berustte Ajax, was in het spel nauwelijks samenhang te ontdekken en was de verdediging een club die tot de top pretendeert te horen onwaardig. Uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen onder de nieuwe sterke man, Co Adriaanse, is het enige dat Ajax rest.

De Volkskrant

Ajax na goed begin weer bedroevend Door Maarten Moll

KERKRADE - Na de opleving tegen NEC kreeg de sportieve teloorgang van Ajax gisteravond tegen Roda JC een vervolg. De Limburgers wonnen met 3-0, maar Ajax-trainer Hans Westerhof blijft positief. 'Natuurlijk geloof ik nog in rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.'

Een beetje vreemd klonken die woorden wel, al is het inderdaad nog altijd mogelijk dat Ajax het seizoen afsluit met een tweede plaats. Onoverkomelijk is de achterstand niet. (...) Interim-coach Westerhof was wel héél vergevingsgezind voor zijn eigen ploeg. ''Ajax is niet ziek, maar een beetje uit de koers. Het komt heus nog wel goed hoor,'' sprak hij. Reden om de toekomst zo rooskleurig in te zien had de opvolger van Jan Wouters inderdaad, maar getemperd rooskleurig dan.
Het Parool

Adriaanse wacht heel veel werk

KERKRADE [ANP] - Co Adriaanse valt niet te benijden. De nieuwe trainer van Ajax ontvouwde maandag tijdens zijn aanstelling met veel overtuiging zijn ambitieuze plannen voor volgend seizoen. De 3-0 nederlaag van de Amsterdammers vrijdagavond bij Roda JC onderstreepte dat Adriaanse heel veel werk wacht.
Sportdreams/ANP

Afstraffing voor Ajax Door Eddy van der Ley

Het demasqué van Ajax neemt steeds schrijnender vormen aan. Ook Roda JC confronteerde de verbleekte topclub ten overvloede met haar omvangrijke arsenaal aan tekortkomingen (3-0).
Algemeen dagblad