Menu
Koppers tekent contract

Koppers tekent contract

Zondag vierde Dico Koppers zijn achttiende verjaardag. De kersverse achttienjarige nam dinsdag het mooist denkbare cadeau in ontvangst. Met zwierige pen voorzag de linksbenige verdediger uit Harmelen zijn eerste Ajax-contract van zijn handtekening. De 18-jarige linksbenige verdediger tekende een contract dat loopt tot en met 30 juni 2013. De overeenkomst gaat in per 1 juli 2010.

,,Ik ben hier heel blij mee en heb dit ook echt verdiend’’, vertelde de basisspeler van de A1 kort na de ondertekening van zijn contract in de bestuurskamer van de Toekomst. ,,Eigenlijk zou ik dit seizoen in de A2 spelen. Ik heb laten zien dat ik goed kan voetballen en ben toch direct naar de A1 gegaan. Ook daarom voelt dit contract erg goed.’’ Naast zijn ouders waren namens de club onder meer ook financieel directeur Jeroen Slop en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink present in de bestuurskamer van de Toekomst. Cock Jol nam de honneurs waar namens de technische staf van de A-selectie.

Als voornaamste doel van dit seizoen noemt Koppers het kampioenschap in de Eredivisie voor A-junioren. Een meer persoonlijk doel voor de linkspoot is het behouden van zijn basisplek en het verbeteren van zijn zwakke punten. ,,Het koppen en mijn rechterbeen kunnen beter’’, vertelt Koppers, om vervolgens ook zijn sterke punten te benoemen. ,,Naast een goede pass, heb ik snelheid, overzicht en inzicht.’’

Koppers begon zijn Ajax-loopbaan ooit in de D3, als pupil van toenmalig jeugdtrainer Sonny Silooy. Voordat hij door de Amsterdammers werd gescout, was Koppers vooral aanvaller. Via het middenveld vond hij uiteindelijk een favoriete plek in de verdediging. In de ploeg van trainer Frank de Boer kan Koppers uitstekend uit de voeten als centrale verdediger of als linksback. ,,Maar de drang naar voren zit er soms nog steeds in’’, lacht de jeugdinternational voor het verlaten van de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Bekijk ook de reportage van Ajax TV over de contractondertekening van Koppers

Klik hier om direct naar Ajax TV te gaan

Dico Koppers signeerde zijn eerste contract in het bijzijn van zijn ouders. Dico Koppers signeerde zijn eerste contract in het bijzijn van zijn ouders.
Alle Ajacieden toosten op het contract van Koppers! Alle Ajacieden toosten op het contract van Koppers!