Menu
Koppers verlengt contract tot 2015

Koppers verlengt contract tot 2015

Ajax en Dico Koppers hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2013. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat in op 1 juli 2012 en loopt tot en met 30 juni 2015. Koppers: ,,Dit voelt als een beloning.”

De linksbenige verdediger werd geboren op 31 januari 1992 in Harmelen. Koppers maakte op 24 oktober 2011 zijn debuut in het eerste elftal in de competitiewedstrijd Ajax - Feyenoord (1-1). In totaal speelde hij tien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax.

,,Dit is mijn tweede contract bij Ajax. Het geeft me een heel goed gevoel dat de club zoveel vertrouwen in me heeft. Ik heb een belangrijk seizoen achter de rug waarin ik mijn debuut in Ajax 1 heb gemaakt. Het kan allemaal nog veel beter, maar daar toch voelt dit contract als beloning voor de afgelopen periode.”

Koppers pendelde de afgelopen tijd tussen Ajax 1 en Jong Ajax. ,,Dan is het belangrijk dat je de focus houdt. Zoiets is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je net een paar keer met het eerste hebt meegespeeld. Jong Ajax-coach Gery Vink is echter een echte motivator die je dan het perspectief voorhoudt. Zodra er iemand bij Ajax 1 geblesseerd raakt, moet ik er staan.”

Frank de Boer toonde zich eveneens tevreden met de contractverlenging van Koppers. ,,Dico heeft zich goed gemanifesteerd. Hij heeft dit seizoen echt stappen gemaakt. Als exponent van de Ajax-opleiding kunnen we hem goed gebruiken. Er zit nog veel rek in.”

Op Ajax TV zie je vrijdagavond meer over de contractverlenging van Dico Koppers

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het contract van Dico Koppers is verlengd tot de zomer van 2015. Het contract van Dico Koppers is verlengd tot de zomer van 2015.
Dico Koppers en financieel directeur Jeroen Slop. Dico Koppers en financieel directeur Jeroen Slop.
Een foto met Mister Ajax Sjaak Swart mocht uiteraard ook niet ontbreken. Een foto met Mister Ajax Sjaak Swart mocht uiteraard ook niet ontbreken.