Menu
Koreaanse knallen tijdens de training

Koreaanse knallen tijdens de training

Ajax bereidt zich voor op de eerste thuiswedstrijd van 2010. Zondag komt AZ in de Amsterdam ArenA op bezoek. De oefensessie van dinsdag stond voor een deel in het teken van afwerken op doel. Ook Hyun Jun Suk trainde mee.

Ongeveer halverwege de ochtendtraining worden de zestien Ajacieden (inclusief de keepers Stekelenburg en Vermeer) in twee groepen verdeeld. De spelers die maandagavond met Jong Ajax tegen Jong Sparta (2-0) in actie kwamen, melden zich deze ochtend niet op het trainingsveld. De groep ‘aanvallers’ krijgt doelman Vermeer toegewezen, terwijl Stekelenburg onder leiding van assistent-trainer Danny Blind met de verdedigend ingestelde Ajacieden aan de slag gaat. De Koreaanse spits Hyun Jun Suk, die deze ochtend met de A-selectie meetraint, hoort vanzelfsprekend bij de aanvallers.

‘Come on Sukie!’, klinkt het als de Zuid-Koreaan aanlegt voor een schot op doel. Al snel volgt er ‘Good Sukie!’ uit de mond van trainer Martin Jol als zijn pupil de bal doeltreffend achter Vermeer knalt. De 18-jarige Suk, die eind 2009 stage liep in Amsterdam, staat sinds 1 januari onder contract bij Ajax. De lange Koreaan scoorde vorige week tijdens zijn debuutwedstrijd voor Jong Ajax drie keer in een oefenduel tegen Argon (7-0).

Suk trainde dinsdag met de A-selectie mee. Suk trainde dinsdag met de A-selectie mee.

Marko Pantelic ziet de verrichtingen van zijn Koreaanse collega-spits van een afstand aan. De Servische aanvaller werkt samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan het herstel van de verrekking aan zijn rechterhamstring.

Naast de aanmoedigingen voor nieuwkomer Suk wordt er zo en nu dan ook hard gelachen. Afwisselend door Vermeer en Luis Suarez. De keeper en aanvoerder van Ajax dagen elkaar tijdens het afwerken op doel uit. ‘Alleen mooi!’, geeft de sluitpost Suarez mee als hij wil gaan uithalen. Met een fraaie treffer, gevolgd door een bulderende lach, beantwoordt de Uruguyaan zijn verzoek. Ook Suk, momenteel druk bezig met Nederlandse les, kan er wel om lachen. Vreugde om een mooi doelpunt is universeel.

Foto's: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl

Suarez lachte geregeld tijdens de afwerkoefeningen. Suarez lachte geregeld tijdens de afwerkoefeningen.
Christian Eriksen, twee dagen na zijn officiële debuut. Christian Eriksen, twee dagen na zijn officiële debuut.
Gregory van der Wiel aan de bal. Gregory van der Wiel aan de bal.
Marko Pantelic werkt aan zijn herstel. Marko Pantelic werkt aan zijn herstel.