Menu
Korte Ajax-training op wedstrijddag

Korte Ajax-training op wedstrijddag

Klokslag elf uur aan de Telocvicna, een onopvallend straatje in een buitenwijk van Bratislava. Martin Jol stapt een strak gemaaid trainingsveld op. ,,Lekker trapveldje’’, merkt de Ajax-trainer monter op. In het kielzog van Jol betreden ook de negentien selectiespelers het veld. In de aanloop van Slovan Bratislava – Ajax gooien de Ajacieden de spieren nog even extra los.

Ajax heeft dit seizoen onder Martin Jol met een traditie gebroken. Of juist een nieuwe traditie ingezet. De ochtend die vooraf gaat aan een avondwedstrijd wordt nu vaak benut voor een ‘trainingsmomentje’. In het verleden werd er gewandeld of stonden er, onder Marco van Basten, hooguit enkele voetbalspelletjes op het programma. Onder Jol hullen de Ajacieden zich ook op de wedstrijddag nog in hun trainingsplunje voor een lichte oefensessie.

In de Slowaakse hitte – het kwik geeft dertig graden aan – werken de Amsterdammers zich deze ochtend bijna een half uur lang in het zweet. De invulling is simpel: na de opwarmende oefeningen van assistent-trainer Michael Lindeman wordt de selectie opgedeeld in twee formaties. Elke groep vermaakt zich met een rondo. Korte broek, trainingsshirt met korte mouwen en afgezakte sokken; het is vandaag het uniform van de gemiddelde Ajacied.

Klokslag elf uur betrad de selectie het trainingsveld. Klokslag elf uur betrad de selectie het trainingsveld.

Alleen Dario Cvitanich (trainingstrui) en Eyong Enoh (lange trainingsbroek) trotseren de warmte opzichtig. Ook Ajax’ teammanager David Endt sluit zich tijdens de training, als toeschouwer langs het veld, nog even aan bij de spelersgroep. Ook de Ajacied heeft, getuige het colbertje dat hij draagt, weinig last van de fel schijnende zon. Na bijna dertig trainingsminuten lessen de Ajacieden de dorst met flesjes bronwater. Enigszins opgefrist betreden de spelers en trainers de teambus. Als de donkerblauwe bus de Telocvicna weer opdraait, keert de rust terug op het sportterrein. De Ajacieden zijn binnen tien minuten terug in hun hotel. In alle rust wordt de voorbereiding op de wedstrijd in de Europa League in de hotelomgeving voltooid.

Slovan Bratislava – Ajax wordt vanavond vanaf 18.30 uur gespeeld. De returnwedstrijd in de Europa League is, middels een minutenverslag, live te volgen op deze website. Kort na de wedstrijd is het wedstrijdverslag te lezen en zijn de wedstrijdfoto’s te zien. Vrijdag volgt een uitgebreide samenvatting van dit duel op Ajax TV en zijn ook reacties van trainer en spelers te zien en beluisteren.

De Ajacieden bereiden zich voor op de lichte oefensessie. De Ajacieden bereiden zich voor op de lichte oefensessie.
Vervolgens werkten de spelers zich een half uur lang in het zweet. Vervolgens werkten de spelers zich een half uur lang in het zweet.