Menu
Korte maar pittige sessie voor Ajax

Korte maar pittige sessie voor Ajax

Ajax werkte dinsdagmiddag een korte maar pittige training af. Tijdens deze sessie lag de nadruk vooral op de duels. Opnieuw was er een nieuw gezicht te ontdekken op het trainingsveld: jeugdspeler Mauro Savastano deed voor het eerst mee met de A-selectie.

De technische staf maakte dinsdag gebruik van een aantal talenten uit de A-jeugd/Jong Ajax. Onder andere Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Damian van Bruggen (maandag ook al van de partij) en linksback Mauro Savastano (eerste training met Ajax 1) hielden zich goed staande tussen de overige Ajacieden.

In partijen 1-tegen-1, 2-tegen-2 en 3-tegen-3 werd dinsdagmiddag het uiterste gevraagd van de spelersgroep. Steeds moest de ene partij zien af te maken op een groot doel, de tegenstander op twee kleine doeltjes. Zo af en toe zat er een pareltje van een doelpunt tussen: het mooiste doelpunt deze dinsdagmiddag kwam op naam van Richairo Zivkovic, die Jasper Cillessen verraste met een prachtige boogbal.

Goed nieuws van het blessurefront: Davy Klaassen deed volop mee tijdens de felle partijtjes. Maandag liet hij het slot van de training nog aan zich voorbij gaan, nu bleef hij tot het einde bij de groep. Nicolai Boilesen deed maandag weer voluit mee en liet ook deze sessie geen tekenen van een terugslag zien. Niet van de partij deze training: Viktor Fischer, Jairo Riedewald en natuurlijk Joël Veltman. Keeper Peter Leeuwenburgh (schouderblessure) is ook nog niet fit, maar liet zich in het begin van de training wel weer even zien bij zijn ploeggenoten op het veld.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Mike van der Hoorn wordt afgestopt door Arek Milik en Anwar El Ghazi. Mike van der Hoorn wordt afgestopt door Arek Milik en Anwar El Ghazi.
Mauro Savastano (hier in duel met Lerin Duarte) mocht even ruiken aan Ajax 1. Mauro Savastano (hier in duel met Lerin Duarte) mocht even ruiken aan Ajax 1.
Arek Milik oefende na afloop nog even op strafschoppen. Hij laat zien hoeveel van zijn vijf pogingen raak waren. Arek Milik oefende na afloop nog even op strafschoppen. Hij laat zien hoeveel van zijn vijf pogingen raak waren.
Peter Leeuwenburgh stond weer even met Ajax 1 op het trainingsveld. Peter Leeuwenburgh stond weer even met Ajax 1 op het trainingsveld.