Menu
Korte, stormachtige training

Korte, stormachtige training

De Ajacieden trainden binnen en buiten. Geplaagd door fikse windstoten en een regenbui begon de ochtendtraining in de buitenlucht. Drie kwartier later werd het werkterrein verlegd naar het zaaltje in de ArenA. Bekijk hier de beelden van de buitentraining.

De buitentraining van de veldspelers werd vooral geleid door René Wormhoudt. De conditie- en hersteltrainer begon ‘zijn’ training met een uitgebreide uitleg over het doel bij en de ideeën achter de verschillende oefeningen. De trainers Marco van Basten en John van ’t Schip luisterden geboeid mee. De buitentraining van de veldspelers werd vooral geleid door René Wormhoudt. De conditie- en hersteltrainer begon ‘zijn’ training met een uitgebreide uitleg over het doel bij en de ideeën achter de verschillende oefeningen. De trainers Marco van Basten en John van ’t Schip luisterden geboeid mee.
Wormhoudt trakteerde de spelersgroep op uiteenlopende oefeningen. Zo werd er onder meer overgegooid met verzwaarde ballen. De ene keer werden de ballen vanuit een zitstand gegooid, een andere keer gingen er vreemde kikkersprongen aan vooraf. Wormhoudt trakteerde de spelersgroep op uiteenlopende oefeningen. Zo werd er onder meer overgegooid met verzwaarde ballen. De ene keer werden de ballen vanuit een zitstand gegooid, een andere keer gingen er vreemde kikkersprongen aan vooraf.
Wormhoudt legt een nieuwe trainingsvorm uit. Wormhoudt legt een nieuwe trainingsvorm uit.
Fysiotherapeut Jos Kortekaas werkte een hersteltraining af met Kennedy en Jeffrey Sarpong. De Zweed herstelt van een voetblessure. Sarpong is op de weg terug van een schouderblessure. Fysiotherapeut Jos Kortekaas werkte een hersteltraining af met Kennedy en Jeffrey Sarpong. De Zweed herstelt van een voetblessure. Sarpong is op de weg terug van een schouderblessure.
Twee Ajacieden keerden vandaag terug op vertrouwde trainingsgrond. Urby Emanuelson en Kenneth Vermeer keerden maandag al terug vanuit China, waar de twee Ajacieden met het olympisch voetbalelftal deelnamen aan de Olympische Spelen. Dat Emanuelson en Vermeer nog werden geplaagd door een jetlag was niet te merken tijdens de training.
Carlo l’Ami en zijn keepers trainden wel langer op het gras. De keeperstrainer had dit keer ‘slechts’ twee doelmannen tot zijn beschikking. Op dinsdag waren dat er nog vier. Dennis Gentenaar kan na een kwetsuur weer voluit trainen, terwijl Kenneth Vermeer na zijn olympische avontuur zijn rentree maakte bij de club.
Kenneth Vermeer heeft alle reden tot lachen. De keeper kan terugkijken op een, vooral voor hem persoonlijk, geslaagd toernooi. Vermeer was de absolute uitblinker in de olympische ploeg van coach Foppe de Haan. Ondanks zijn sterke staaltjes keeperswerk sneuvelde Oranje in de kwartfinale. Later vandaag kijken Vermeer en Urby Emanuelson op deze site en op Ajax TV uitgebreid terug op hun avonturen in China. De Ajacieden trainen donderdag tweemaal: om 10.00 uur en om 16.00 uur.