Menu

Korte training in nevel

In de mist en ochtendnevel kwamen de Ajacieden donderdag het trainingsveld op. In tegenstelling tot woensdag waren de gezichten nu ontspannen, na het veiligstellen van Europsees voetbal.

De basisspelers van de wedstrijd tegen Bayern München mochten na een halfuur al weer naar binnen. Wat loopoefeningen zorgden ervoor dat de wedstrijd grotendeels 'uit de benen' was. Tomás Galásek en Hatem Trabelsi kozen er vervolgens voor meteen de warmte van de kleedkamers weer op te zoeken. Ryan Babel en Wesley Sneijder besloten nog een balletje te trappen en Maxwell, Nigel de Jong en Mauro Rosales bespraken de wedstrijd nog even op het bankje aan de zijkant van het trainingsveld.

De reserves, aangevuld met de Armeense stagiair Edgar Manucharyan, mochten onder leiding van Ruud Krol uithalen op keepers Maarten Stekelenburg en Hans Vonk. Tom de Mul, Johnny Heitinga en Sebastian Rusculleda van Jong Ajax, trainden apart om te herstellen van hun blessures. Jong Ajax speelt vanavond tegen Jong RKC, een wedstrijd die eerder werd afgelast; vandaar dat de Ajacieden van het Beloftenelftal die niet meedoen, op het veld voor de ArenA meetrainden.