Menu

Korte uitlooptraining in de mist

De ochtend na de nipte overwinning op NEC zag het trainingsveld er wit en bevroren uit. De veldverwarming deed echter zijn werk, zodat een flinke groep Ajacieden iets na half elf het trainingsveld kon betreden voor een uitlooptraining.

Een groep van zestien Ajacieden en twee keepers betrad maandagochtend het trainingsveld. Onder hen Jari Litmanen, Tom Soetaers en Zdenek Grygera, die er zondag niet bij waren. Rafael van der Vaart, Zlatan Ibrahimivic, die binnen van zijn operatie revalideert, en Jelle van Damme lieten zich niet zien.

In de mist liep de groep een paar ronden uit. De reserves van zondag, zonder Ryan Babel want die moest zich weer bij Jong Ajax melden, verzamelden zich bij Ruud Krol voor de gebruikelijke rondo.

Van de Ajacieden die tegen NEC in de basis stonden, verlieten Wesley Sonck, John O'Brien en Wesley Sneijder al vrij snel het veld. Tomás Galásek ging voor zichzelf een aantal ronden lopen en de overige zes ondergingen bij conditietrainer René Wormhoudt nog enkele loopvormen.

Daniël de Ridder verliet kort daarna het veld. De jonge vleugelaanvaller was nog moe van de wedstrijd, maar de glimlach op zijn gezicht is voorlopig niet weg te poetsen. Het is niet veel debutanten gegeven meteen ook Man of the Match te worden natuurlijk.

Terwijl ook de rest van de basisspelers vrij snel het veld verlieten, bleef Jari Litmanen op het veld. Hij kreeg een privé-training van Wormhoudt en ging pas tegen het middaguur richting kleedkamer.

De reserves probeerden zich tot die tijd verder te bekwamen in het afronden.