Menu
Koster blikt vooruit op titelduel

Koster blikt vooruit op titelduel

Jong Ajax speelt maandag om 18.30 uur op de Toekomst tegen Jong Vitesse. Als de Amsterdamse Beloften een punt pakken, is de titel een feit. Trainer Adrie Koster blikt vooruit.

Eigenlijk had Jong Ajax afgelopen maandag in Eindhoven de titel al kunnen veiligstellen. Maar omdat de wedstrijd tegen Jong PSV niet door kon gaan, mogen de Amsterdammers het nu in eigen huis afmaken tegen Jong Vitesse. Jong Ajax heeft met nog drie wedstrijden te gaan zes punten voorsprong op Jong Feyenoord, dat ook nog een edstrijd meer heeft gespeeld. Een gelijkspel tegen Vitesse, is dus voldoende om de kampioensschaal in de lucht te mogen houden. Adrie Koster kijkt uit naar het duel op de Toekomst. ,,Het hele seizoen zijn we bij onze thuiswedstrijden gesteund door veel publiek, dus ik hoop en verwacht dat er maandag ook veel supporters bij zullen zijn. We hebben ontzettend veel zin in de wedstrijd, en dat is eigenlijk nog een understatement.”

De trainer weet nog niet welke elf spelers hij maandagavond om 18.30 uur de wei instuurt. ,,Dat hangt ook af van welke spelers er van het eerste mee zullen doen bij ons”, zegt Koster. ,,Dat weten we zondag pas, als het eerste elftal zijn wedstrijd heeft gespeeld. Maar we weten natuurlijk wel op wat voor manier we willen spelen. En dat kunnen we met verschillende spelers invullen.”

Hoewel het seizoen nog niet ten einde is, kan Koster tevreden zijn over de ontwikkeling die zijn team de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. ,,We begonnen nog een beetje weifelend", blikt hij terug. ,,Uit de eerste vier wedstrijden haalden we vier punten. Maar naarmate het seizoen vorderde zijn we stabieler en beter geworden.” Ook over de opleidingsfunctie van Jong Ajax is hij positief. ,,Jongens als Daley Blind, Toby Alderweireld en Darko Bodul zijn doorgestroomd naar het eerste. Wij vangen hun verlies weer op met spelers uit Ajax A1. Dat proces gaat constant door en dat is alleen maar goed.”

Over zijn eigen rol in het succes van Jong Ajax blijft hij bescheiden. ,,Spelers moeten het uiteindelijk zelf doen. Iedere dag, iedere training moeten ze er keihard voor werken en ook dingen laten. Als ze dat kunnen opbrengen, kunnen ze een eind komen. Als trainer probeer je ze een zetje in de goede richting te geven.”

Aan het eind van dit seizoen vertrekt Koster naar Club Brugge. In België, waar hij hoofdtrainer wordt, kan hij terugkijken op twee mooie jaren bij Ajax. ,,Ik heb me hier als een vis in het water gevoeld”, zegt hij. ,,En ik heb mijn visie, over hoe ik vind dat voetbal gespeeld moet worden, altijd kunnen uitdragen.”

De Toekomst is maandag gratis toegankelijk. Dus kom naar de wedstrijd en juich Jong Ajax naar de titel!