Menu
Koster eerste speelster vrouwenteam

Koster eerste speelster vrouwenteam

De eerste vrouwelijke Ajacied is vastgelegd. Daphne Koster verlaat Telstar om komend seizoen bij Ajax te voetballen. De aanvoerster van het Nederlands team zal met de Amsterdamse club in de BeNe-League gaan spelen.

Met Koster is de eerste vrouwelijke Ajacied vastgelegd. Daphne Koster verlaat Telstar om komend seizoen bij Ajax te voetballen. De aanvoerster van het Nederlands team zal met de Amsterdamse club in de BeNe-League gaan spelen. ,,Een meisjesdroom komt uit”, reageert de 31-jarige speelster verheugd.

Koster was als meisje van zes jaar en speelster van SVA uit Assendelft idolaat van voetbal ,,Mijn kamer ging er steeds roodwitter uitzien”, herinnert de international zich. ,,Ik had alles van Ajax, van trainingspakken tot het dekbed. Posters van Dennis Bergkamp en Edgar Davids hingen er, maar toen duidelijk werd dat spelen bij Ajax voor meisjes niet haalbaar was, werd het steeds minder. Ik baalde daar flink van, want jongens uit de klas mochten wel op stage naar Ajax of gingen naar AZ. Voor mij was dat niet weggelegd.”

Koster haalde het Nederlands Elftal en speelde inmiddels al 119 interlands. Momenteel is ze op de weg terug na een blessure, maar ze heeft goede hoop dat ze de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland op 17 juni gaat halen. Toen vorige week vrijdag duidelijk werd dat Ajax met vrouwenvoetbal ging starten, kwam de vroegere droom van Koster weer naar boven. ,,Voor mij was het al direct duidelijk dat als de kans zou komen dat ik voor mijn club zou gaan spelen.”

En inderdaad. Koster, die ook voor het Amerikaans Sky Blue FC en AZ speelde, werd benaderd en moest haar huidige club Telstar laten weten dat ze de overstap naar Amsterdam ging maken. ,,Ze balen dat ik weg ga. Bij Telstar hebben ze een mooie organisatie voor het vrouwenteam neergezet. Ze zijn niet blij, maar respecteren mijn besluit. Ik ben blij dat ik in zo’n professionele organisatie als Ajax terecht kom en dat ik mijn steentje kan bijdragen.”


Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS / Willem Moret