Menu
Koster en Stentler maken rentree

Koster en Stentler maken rentree

Daphne Koster en Leonne Stentler hebben woensdag tijdens een besloten oefenduel met B-junioren van AFC hun rentree gemaakt bij de Ajax Vrouwen. Koster was er lange tijd uit omdat ze in augustus beviel van haar dochter Sanne, Stentler is hersteld van een achillespeesblessure.

Koster maakte in de tweede helft haar opwachting in het team van Ed Engelkes. ,,Mijn eerste speelminuten als moeder”, vertelt ze. ,,Maar daar was ik op dat moment helemaal niet mee bezig. In het veld was ik meteen weer aan het coachen. Het gevoel was er wel meteen wel weer, maar ik ben nog niet topfit. De komende weken wil ik daar verder aan werken. En ik moet ook nog een beetje de praktische balans tussen het voetbal en het moederschap vinden. Mijn doel was om voor de winterstop minuten te maken, en dat is gelukt. Na de winterstop wil echt er echt weer staan. Ik zal me weer opnieuw moeten bewijzen, maar ik merkte vandaag al dat als ik in het veld sta er meteen het maximale uit wil halen, dus wat dat betreft ben ik weinig veranderd.”

Stentler was er meer dan een jaar uit nadat ze haar achillespees afscheurde. Anderhalve week geleden zat ze tijdens de topper tegen PSV/Eindhoven al op de bank. Tegen AFC maakte ze woensdag weer haar eerste minuten. ,,Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen, daar moest ik wel een paar keer aan denken toen ik vanmiddag op het veld stond. Ik zou 30 minuten meedoen, het zijn er 37 geworden. Ik moet nog iets sneller en wendbaarder worden, maar van mijn achillespees heb ik helemaal geen last meer. Dit voelde echt heel goed en ik ben er nu, zo vlak na de wedstrijd, ook echt van aan het genieten.”

De oefenwedstrijd tegen de (jongens-) B-junioren van AFC werd gespeeld in het adidas miCoach Performance Centre op de Toekomst en eindigde in 0-5.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Leonne Stentler (rechts) zat tegen PSV/Eindhoven alweer op de bank. Leonne Stentler (rechts) zat tegen PSV/Eindhoven alweer op de bank.