Menu
Koster heeft goed voorgevoel

Koster heeft goed voorgevoel

Dankzij de winst van Ajax op Groningen is ook het laatste competitieduel van groot belang. ,,Als ik Henk Kesler was, zou ik met de schaal naar Amsterdam komen”, liet Adrie Koster donderdag weten.

Het leverde de trainer van Ajax een lachsalvo van de toeluisterende journalisten op. ,,De wedstrijd tegen Groningen was de laatste strohalm. Die moesten we winnen als we nog een kans wilden houden. En ik geloof in de titel”, zei Koster. ,,Nu is het de vraag of dat goede gevoel ook uitkomt. We kunnen er wel allerlei speculaties op loslaten, het is moeilijk om in te schatten hoe het zondagmiddag loopt. De druk ligt bij PSV. Zij moeten een punt halen en op een punt spelen is al moeilijk genoeg. Vitesse speelt ook nog ergens voor en dat was vorig jaar niet zo (toen won PSV de titel door op de laatste speeldag met 5-1 te winnen van Vitesse, red.). Of dat een voordeel of een nadeel is, weet je pas achteraf. Maar het is jammer dat we het niet in eigen hand hebben. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat lopen. PSV zit in een moeilijkere fase. Zij hebben meer punten verspeeld dan wij.”

Mocht het inderdaad lukken en Ajax wordt kampioen, waaraan is de titel dan te danken?, wilde een journalist weten. ,,Dan ligt het aan de versterkingen die in de winterstop zijn gekomen”, stelde Koster. ,,Davids en Vermaelen keerden terug van blessures, Perez kwam terug van PSV, Lindgren en Silva kwamen van Groningen. We hebben de disbalans, die door het vertrek van Sneijder en Babel en het stoppen van Jaap Stam plotseling was ontstaan, pas toen kunnen repareren. Daar ligt de winst.”

Zondag kan Koster niet beschikken over Vurnon Anita, Gregory van der Wiel, Laurent Delorge en Erik Heijblok. Zoals het zich nu laat aanzien, is ook Thomas Vermaelen niet van de partij en donderdag meldde Samuel Kuffour zich ziek. Dus of hij op tijd hersteld is, is ook nog niet bekend.