Menu
Koster hoofdtrainer Jong Ajax

Koster hoofdtrainer Jong Ajax

Adrie Koster treedt vanaf 1 juli aanstaande aan als hoofdtrainer van Jong Ajax. De 52-jarige Koster neemt in het nieuwe seizoen samen met Aron Winter het tweede team van Ajax onder zijn hoede.

Hoewel Koster de eindverantwoordelijkheid draagt voor Jong Ajax, zal de rolverdeling tussen beide trainers in de praktijk gebaseerd zijn op een grote mate van gelijkheid.
Koster startte zijn trainersloopbaan in 1985 als assistent bij FC Eindhoven. Het daarop volgende seizoen werd hij assistent-trainer bij Willem II, waar hij in 1990 hoofdtrainer werd. In de periode na 1990 was Koster coach van respectievelijk Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en RKC Waalwijk. Met Excelsior wist Adrie Koster in 2002 te promoveren naar de eredivisie. Als voetballer speelde de Zeeuw voor Roda JC en PSV. Adrie Koster heeft drie interlands op zijn naam staan.

Maarten Stekelenburg, de huidige rechterhand van Aron Winter bij de Beloften van Ajax, wordt per 1 juli aanstaande trainer van de B2. Deze stap past in de ambitie van Stekelenburg om, anders dan in eerste instantie geldt voor de functie van assistent-trainer, eindverantwoordelijk te zijn voor de prestaties van een team.