Menu
Koster interim-hoofdtrainer Ajax

Koster interim-hoofdtrainer Ajax

Ajax heeft Adrie Koster aangesteld als interim-hoofdtrainer van het eerste elftal. Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman blijven actief als assistent-trainers.

Koster maakte dit seizoen zijn entree bij Ajax. De 52-jarige Zeeuw maakte half juli voor het eerst zijn opwachting bij de A-selectie van zijn nieuwe club. Het was voor de trainer van Jong Ajax de manier om zijn nieuwe club beter te leren kennen. Koster raakte in elk geval al snel bekend met de selectiespelers en zijn collega-trainers.

Veertien dagen na zijn entree begon de voorbereiding van Jong Ajax. Samen met Aron Winter nam de ervaren oud-international de coaching en de trainingen van de Beloften voor zijn rekening. Koster droeg wel de eindverantwoordelijkheid voor de prestaties van Jong Ajax. Afgelopen maandag zat hij nog ‘gewoon’ in de Amsterdamse dug-out tijdens Jong Ajax – Jong AZ.

Koster startte zijn trainersloopbaan in 1985 als assistent bij FC Eindhoven. Het daarop volgende seizoen werd hij assistent-trainer bij Willem II, waar hij in 1990 hoofdtrainer werd. In de periode na 1990 was Koster coach van respectievelijk Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, VVV-Venlo, Excelsior en RKC Waalwijk. Met Excelsior wist Adrie Koster in 2002 te promoveren naar de eredivisie. Als voetballer speelde de Zeeuw voor Roda JC en PSV. Als speler van Roda JC speelde Koster in 1978 drie interlands.

Ajax 1 speelt zijn eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 20 oktober; de thuiswedstrijd tegen NEC wordt het eerste duel van Koster als interim-hoofdtrainer van Ajax.