Menu
Koster kan geen beroep doen op Van der Wiel

Koster kan geen beroep doen op Van der Wiel

Ajax kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Gregory van der Wiel. De centrale verdediger is nog altijd niet hersteld van een knieblessure.

,,Dat is vervelend”, zei trainer Adrie Koster vrijdag tijdens de persconferentie. ,,Met Gregory erbij hebben we achterin meer mogelijkheden. Hij heeft deze week te maken gehad met een kleine terugslag in zijn revalidatie.” Van der Wiel, die de kwetsuur opliep tegen Feyenoord, hoopte tegen de Tilburgers te kunnen spelen. Maar de wedstrijd komt te vroeg. ,,Of hij volgende week tegen PSV speelt, durf ik ook nog niet te zeggen”, zei Koster. ,,We wachten het af.”

Koster kwam ook met beter nieuws uit de ziekenboeg. Hij vertelde dat het herstel van Leonardo voorspoedig verloopt. Wellicht doet de Braziliaanse aanvaller maandag mee tijdens de wedstrijd Jong FC Groningen - Jong Ajax. De andere geblesseerden, Edgar Manucharyan, Edgar Davids, Laurent Delorge, Jeffrey Sarpong, Vurnon Anita en Thomas Vermaelen, zijn voorlopig nog niet inzetbaar.

Ajax hoopt het zaterdag tegen Willem II beter te doen dan afgelopen zondag tegen NAC. In de ArenA leden de Amsterdammers een gevoelige 1-3-nederlaag. Er was na afloop veel kritiek op de aanvallers. Zij zouden niet genoeg zouden hebben meeverdedigd. Koster was het gedeeltielijk eens met die kritiek. ,,Maar het lag echt niet alleen aan de voorhoede”, aldus Koster. ,,Het hele team was niet goed. NAC heeft uitstekend gebruik gemaakt van onze zwakke plekken. Wij moeten zorgen dat er iets meer balans in het team komt. En er moet ook wat meer worden gecoacht van achteruit.”

Koster weet wat zijn team zaterdag in Tilburg te wachten staat. Hij zag zijn oude ploeg (Koster was vijf jaar actief bij de Tricolores) afgelopen weekend met 6-0 winnen van Excelsior. ,,In de aanval van Willem II zit heel veel beweging”, constateerde Koster. ,,Achterin stond het goed en hun backs kwamen vaak gevaarlijk opzetten.”

Dat Ajax dit voorjaar tegen Willem II de landstitel misliep door ‘slechts’ met 0-2 te winnen, mag volgens Koster niet meer door het hoofd spoken bij zijn spelers. ,,Ik vind niet dat de titel in die wedstrijd is verspeeld. Kampioen word je over 34 wedstrijden. Ajax had het ook eerder kunnen beslissen.”


Willem II - Ajax live zien op je pc?
Ga dan naar de website van Planet Voetbal. >>