Menu
Koster kent de kracht van Willem II

Koster kent de kracht van Willem II

Wie alleen naar de ranglijst kijkt, zal weinig problemen verwachten van een tegenstander als Willem II. Ajax treft zondag de nummer 17 in de stand. Tijdens zijn perspraatje waarschuwde Adrie Koster echter voor de verdedigende degelijkheid van de Tilburgers.

Over de beoogde opstelling voor de thuiswedstrijd tegen Willem II wilde trainer Adrie Koster, zoals gebruikelijk in de aanloop naar een duel, weinig kwijt. Dat Luis Suarez en Urby Emanuelson waarschijnlijk wel tot de startende elf behoren, was de enige informatie die de trainer desgevraagd wel prijs wilde geven.

,,Luis heeft scorend vermogen en kan voor dreiging zorgen’’, vertelde Koster over zijn aanvaller Suarez. De Uruguyaan pendelde de afgelopen tijd tussen bank en basis. Emanuelson maakte in dezelfde periode een prima indruk als offensief ingestelde linkermiddenvelder.

Het is de vraag wie zondag de reservedoelman zal zijn achter Maarten Stekelenburg, een ander ‘zekerheidje’ in de basisopstelling. Erik Heijblok kampt sinds deze week met een schouderblessure. Of Dennis Gentenaar zondag op de bank plaats kan nemen, is nog niet duidelijk. De ervaren reservedoelman heeft last van zijn rug. Keeperstrainer Carlo l’Ami neemt Gentenaar tijdens de zaterdagtraining een laatste test af. Mocht de Nijmegenaar te veel last houden van de rug, dan zal Koster een beroep doen op Marco van Duin. De Jong Ajacied trainde de afgelopen dagen al mee met de selectie van Koster.

Naast de twee doelmannen vertoeft ook Gregory van der Wiel nog in de ziekenboeg. De jonge verdediger raakte in de eerste seizoenshelft geblesseerd tijdens Feyenoord - Ajax. De kniekwetsuur is nog altijd niet verholpen. Van der Wiel kende de nodige tegenslagen tijdens zijn revalidatieproces. ,,Er zit nog steeds niet veel schot in het herstel. Ik denk dat ik dit seizoen geen beroep meer op hem kan doen. Het gaat niet geweldig.’’

Desgevraagd keek de Ajax-trainer ook kort over de komende wedstrijd heen. Koster is blij dat PSV - Ajax snel wordt ingehaald. De door de politiestaking gedwarsboomde topper staat woensdag op het programma. ,,Ik ben blij dat de wedstrijd snel wordt gespeeld. Er is geen sprake meer van competitievervalsing. Het gat met PSV blijft zes punten. Laten wij eerst maar winnen van Willem II. Zondag wacht ons al een zware kluif. Wij hebben dit seizoen zelfs een doelpunt meer geïncasseerd dan Willem II. Verdedigend zit het bij die ploeg dus niet slecht in elkaar. Wel hebben we ruim twee keer zoveel doelpunten gemaakt dan de komende opponent.’’ Lachend: ,,Dus als zij scoren moeten wij er normaal gesproken twee kunnen maken. Helaas werkt het zo niet altijd.’’

Houd Ajax TV in de gaten voor de voorbeschouwingen van Kenneth Perez en Bruno Silva.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Ajax - Willem II bijwonen? Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>

Ajax - Willem II op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>