Menu
Koster leert zijn spelers kennen

Koster leert zijn spelers kennen

Kijken, registreren en opslaan. Adrie Koster gaf zijn ogen de kost tijdens zijn eerste training als interim-hoofdtrainer. De Zeeuw liet van zich horen als hij dat nodig vond. Het is voor Koster de manier om zijn nieuwe spelers zo snel mogelijk goed te leren kennen.

Albert Luque hervatte woensdag de groepstraining. De Spanjaard is hersteld van een liesblessure. Albert Luque hervatte woensdag de groepstraining. De Spanjaard is hersteld van een liesblessure.

Alfons Groenendijk en Hennie Spijkerman waren woensdagmorgen verbaal 'aanweziger'. De assistent-trainers kennen de selectiespelers inmiddels door en door. Het leeuwendeel van de training, of beter gezegd het coachende gedeelte van de oefensessie, kwam daarom voor rekening van Groenendijk en Spijkerman. De trainers zagen Albert Luque de groepstraining succesvol hervatten. De Spanjaard lijkt verlost van de liesblessure die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (waarin hij twee keer scoorde). Luque toonde zich gretig, scherp en fit.

Interim-trainer Adrie Koster weet zich omringd door zijn collega-trainers: Carlo l'Ami, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk. Interim-trainer Adrie Koster weet zich omringd door zijn collega-trainers: Carlo l'Ami, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk.

Onderonsjes met zijn landgenoten Ismael Urzaiz en Gabri toverden meermaals een lach op het gezicht van Luque. Mitchell Donald stapte na de bijna anderhalf uur durende training met een goed gevoel van het veld. De middenvelder leerde Koster de voorbije maanden vooral goed kennen bij Jong Ajax. ,,Hij geeft goed aan wat beter kan’’, vertelt Donald aan de rand van het trainingsveld. De duidelijkheid wordt gewaardeerd. Net als veel andere spelers nam de interim-trainer ook Donald even apart tijdens de training. Telkens voorzag de trainer zijn nieuwe spelers van aanwijzingen.

,,Welke tips hij mij gaf?’’, zegt Donald. ,,Ik liet tijdens de partij een keer een mannetje lopen. Soms denk ik te aanvallend, richt ik me op het maken van een actie en scoren. De trainer benadrukte dat ik in verdedigend opzicht open moet staan voor de man en de bal. Dat ik dus beide niet uit het oog mag verliezen. Vanmorgen, voor de training, heeft de trainer zijn woordje gedaan voor de groep. We moeten de draad weer oppakken, gewoon goed verder gaan. Ik weet zeker dat dat ook gaat lukken.’’

Koster geeft Mitchell Donald aanwijzingen tijdens de partij. Koster geeft Mitchell Donald aanwijzingen tijdens de partij.

In het kielzog van Donald verlaat ook Jurgen Colin het veld. De rechtsback noemt de eerste oefensessie onder Koster ‘ontspannen’. ,,Ik heb hem natuurlijk al een beetje leren kennen toen hij meeliep tijdens de voorbereiding. Hij komt heel kalm en aardig over. Het lijkt me een goede trainer.” Veel revolutionaire veranderingen zag de rechtsback nog niet tijdens de eerste training van Koster. ,,We zijn nu natuurlijk ook maar met een klein groepje. Ik denk dat veranderingen pas zichtbaar worden als de internationals weer terug zijn.”