Menu
Koster: 'Leuk om in zo’n ambiance te spelen'  

Koster: 'Leuk om in zo’n ambiance te spelen'  

Ondanks een vliegende start wisten de Ajax Vrouwen vrijdagavond het kampioenschap niet binnen te slepen op de Toekomst. Door doelpunten van Marjolijn van den Bighelaar en Ellen Jansen eindigde de topper in 1-1-. Na afloop kon Daphne Koster wel leven met het resultaat.

,,Vooraf weet je dat er twee dingen mogen gebeuren: winnen of gelijkspelen. In de eerste helft starten we met fantastische aanvallen, maar met alle kansen doen we te weinig. Bij een 1-0 voorsprong blijft die druk op de verdediging.”

Ajax bezweek niet onder die druk maar moest desondanks toestaan dat Ellen Jansen FC Twente in de tweede helft naast de thuisploeg zette. ,, Je weet dat zij gaan komen als je jezelf niet beloont in de eerst helft. We maakten het onszelf niet makkelijk.”

Realistisch
Koster blijft zoals altijd realistisch. ,, Over het algemeen hadden wij weinig in te brengen in de tweede helft en je merkt dan ook dat het wat stressvoller wordt in het veld.” Volgens de Ajacied van de wedstrijd was het gelijkspel daarom een welkome uitkomst. ,, Voor nu ben ik deels opgelucht. In ieder geval leuk dat we nog een keer voor zo’n ambiance mogen spelen,"sluit de goedlachse Koster af.

Volgende week krijgt de ploeg van Ed Engelkes een nieuwe kans. ADO Den Haag komt dan op bezoek op de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees