Menu
Koster verruilt Ajax voor Club Brugge

Koster verruilt Ajax voor Club Brugge

Adrie Koster vervolgt zijn trainerscarrière na dit seizoen als hoofdtrainer van Club Brugge. De 54-jarige Zeeuw is dit seizoen trainer van Jong Ajax. Het contract van Koster bij Ajax liep na dit seizoen af.


Koster begon op 1 juli 2007 als trainer van Jong Ajax. De in Zierikzee geboren oefenmeester had de Amsterdamse Beloften in die eerste periode slechts kort onder zijn hoede. Na het vertrek van toenmalig hoofdtrainer Henk ten Cate werd Koster aangesteld als interim-hoofdtrainer van Ajax. Ajax - NEC was op 20 oktober 2007 de debuutwedstrijd van Koster als eindverantwoordelijke over de A-selectie. Na het seizoen 2007-2008 werd Marco van Basten aangesteld als trainer van Ajax 1 en keerde de ervaren Koster weer terug op de Toekomst, bij Jong Ajax.
,,Het is een enorme kans om hoofdtrainer te worden bij een Belgische topclub zoals Club Brugge’’, reageert Koster, die op 22 juni zijn eerste werkdag beleeft in Brugge. ,,Die kans wilde ik niet laten liggen, ik vind het een uitdaging om daar aan de slag te gaan. Er is meer interesse geweest, maar ik wilde kiezen tussen Ajax en Club Brugge. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij Ajax en dat heb ik nu nog steeds. Ik heb veel aan Ajax te danken want dankzij deze club heeft mijn loopbaan een enorme boost gekregen. Helemaal omdat ik tijdelijk het eerste elftal heb getraind waarmee we tot de slotdag meestreden om de landstitel. Het was een onvergetelijke periode. De manier van voetballen bij Ajax spreekt me heel erg aan en het werken met talenten ook. Nu ga ik bij een andere topclub aan de slag, waar ook veel jong talent rondloopt. Ik heb er heel veel zin in.’’
Met de Beloftenploeg is Koster, met aan zijn zijde Aron Winter, dit seizoen dicht bij het kampioenschap voor Beloftenelftallen. Jong Ajax heeft over twee weken, in de uitwedstrijd tegen Jong PSV, aan een punt genoeg voor de landstitel.
,,We vinden het jammer dat Adrie weggaat, want we wilden graag met hem verder’’, zegt Ajax’ manager technische zaken Danny Blind. ,,Maar dit gunnen we hem van harte. Adrie heeft hier goed werk geleverd en hij is een prettige collega. We hebben de laatste tijd regelmatig over de toekomst gesproken, dus het is geen volslagen verrassing dat hij weggaat. We zijn dan ook al bezig met de invulling van zijn positie. Dat verwachten we binnenkort bekend te kunnen maken.’’
Koster startte zijn trainersloopbaan in 1985 als assistent bij FC Eindhoven. Het daarop volgende seizoen werd hij assistent-trainer bij Willem II, waar hij in 1990 hoofdtrainer werd. In de periode na 1990 was Koster coach van respectievelijk Roda JC, Helmond Sport, TOP Oss, Excelsior en RKC Waalwijk. Met Excelsior wist Adrie Koster in 2002 te promoveren naar de eredivisie. Als voetballer speelde de Zeeuw voor Roda JC en PSV. Adrie Koster heeft drie interlands op zijn naam staan.