Menu
Koster verwacht opnieuw spektakel

Koster verwacht opnieuw spektakel

Drie keer eerder stonden Ajax en Heerenveen dit seizoen al tegenover elkaar. De duels met de Friezen behoorden tot de meest attractieve wedstrijden van het voetbaljaar. Aan de vooravond van het vierde treffen verwacht trainer Adrie Koster opnieuw een interessante voetbalslag.

,,Wedstrijden tegen Heerenveen zijn altijd spectaculair’’, hield Koster de Ajax-volgers voor in zijn vooruitblik op Heerenveen - Ajax. ,,Ook omdat we allebei goed voetballende ploegen zijn. In de onderlinge ontmoetingen wordt altijd gescoord. Ik verwacht ook dit keer weer een open duel. Heerenveen is voor ons een lastige tegenstander. Maar omgekeerd is Ajax ook een lastige tegenstander voor Heerenveen.’’

In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen boekten de Amsterdammers voor eigen publiek een 4-1-overwinning op de ploeg van trainer Gertjan Verbeek. Het uitduel leverde de Ajacieden eind maart een 2-4-zege op. In het KNVB Bekertoernooi werden de Friezen met 3-1 verslagen. De eerste play-offwedstrijd wordt donderdag vanaf 14.30 uur gespeeld. Maandag (20.15 uur) volgt de return in de Amsterdam ArenA.

Thomas Vermaelen gaat de eerste van twee play-offontmoetingen met de Friezen niet halen. De Belgische verdediger kampt met een liesblessure. Ook zijn inzetbaarheid voor de return is twijfelachtig. Erik Heijblok, Laurent Delorge en Gregory van der Wiel verblijven ook nog in de ziekenboeg, terwijl Jan Vertonghen is geschorst. De Belg liep zijn eenmalige uitsluiting afgelopen seizoen op in dienst van RKC Waalwijk, de club die hij toen als huurling diende.

,,Heel vervelend voor Ajax dat hij de schorsing opliep bij RKC en dat deze nu ingaat, maar het zijn nu eenmaal de regels’’, relativeerde Koster het niet beschikbaar zijn van zijn verdediger. In welke samenstelling de Zeeuw zijn defensie donderdag laat aantreden, weet Koster nog niet. Het lijkt vooral de vraag voor welk centraal verdedigingsduo de trainer zal kiezen. Woensdag beleggen de Ajacieden nog een training. Na de oefensessie horen de spelers meer over de tactiek en speelwijze.

In zijn persconferentie ging de Ajacied ook in op verwijdering van Jurgen Colin uit zijn selectie. De verdediger spuide afgelopen weekeinde in een ochtendblad zware kritiek op Ajax in het algemeen en op Koster in het bijzonder. Colin traint voorlopig bij Jong Ajax. Ook werd de speler een boete opgelegd. ,,Er is een aantal regels en daaraan heeft hij zich niet gehouden’’, lichtte de trainer zijn besluiten ten opzichte van Colin toe. ,,Het gaat om de strekking van het verhaal; je moet de vuile was niet buiten hangen. Bij mij krijgt iedere speler uitleg waarom hij niet speelt of niet bij de selectie zit.’’

Juich Ajax maandag voorbij Heerenveen en richting de voorronde van de Champions League!
Klik hier voor alle informatie over de kaartverkoop >>