Menu
Koster verwacht spektakel in Heerenveen

Koster verwacht spektakel in Heerenveen

De wedstrijd tegen sc Heerenveen biedt de Ajacieden een uitgelezen kans om de kater van het verlies tegen FC Twente van zich af te spelen. Adrie Koster verwacht zaterdag spektakel in Friesland.

Heerenveen - Ajax wordt volgens de Ajax-trainer een ‘mentale wedstrijd’. Een ontmoeting die zijn Ajacieden, gezien de geringe verschillen op de ranglijst, niet mogen verliezen. ,,Zaterdag komt het vooral op mentaliteit aan’’, schetste Koster zijn verwachtingen voor het komende duel. Het verschil op de ranglijst tussen de Amsterdamse nummer twee en de Friese nummer drie bedraagt slechts drie punten. Vier wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie mag Ajax geen misstap meer maken.

Lang was het vizier van de Amsterdammers gericht op het landskampioenschap. De zure nederlaag in het Arke Stadion, waar Ajax met 2-1 verloor van de Tukkers, hebben de titelkansen fiks doen slinken. Ajax-trainer Koster rekent eigenlijk niet meer op een kampioenschap. ,,Als je reëel bent is het voorbij’’, sprak Koster tijdens zijn wekelijkse persconferentie in de ArenA. ,,Er moet een wonder gebeuren, wil je het nog redden. Van de nederlaag ben ik een aantal dagen aardig ziek geweest. Ook omdat de internationals op pad waren, heb ik er nog een paar dagen mee rondgelopen. De manier waarop het tegen FC Twente ging, was niet goed. De fouten die we maakten en de manier waarop we soms verdedigden, kunnen niet op dit niveau. Vrijdagmorgen hebben we de wedstrijdbeelden nog eens teruggezien. Ik moest het vandaag zelf ook even kwijt. Tegen Heerenveen moeten we er gewoon weer staan.’’

Ajax moet zich richten op deelname aan de play-offs, vindt Koster. ,,Vorige week hadden we in dat opzicht met een punt tegen FC Twente goede zaken kunnen doen. Op de ranglijst staat nu een aantal ploegen heel dichtbij elkaar.’’ Ook Feyenoord en NAC Breda staan dichtbij Ajax.

Gabri is voorlopig nog niet inzetbaar. De Spanjaard herstelt van een scheurtje in zijn hamstring. Rasmus Lindgren vervangt Gabri op het Amsterdamse middenveld. Ook voor Siem de Jong komt de belangrijke uitwedstrijd in Heerenveen te vroeg. De jonge Ajacied herstelt van een liesblessure en trainde afgelopen week apart van de groep. Verder verblijven ook Erik Heijblok, Laurent Delorge en Gregory van der Wiel in de ziekenboeg.

Keeper Maarten Stekelenburg sloot zich na zijn afwezigheid wegens privé-omstandigheden donderdag weer bij de groep aan. De Limmenaar keert zaterdag terug onder de lat. Halverwege de week hoorde ook Koster de berichten over de mogelijke transfer van John Heitinga naar Atletico Madrid. Nadat de international van Oranje was teruggekeerd uit Oostenrijk ontving de verdediger de felicitaties van zijn trainer.

Houd Ajax TV in de gaten voor een beeldverslag van de persconferentie van Adrie Koster. Ook kijken twee selectiespelers vooruit.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Heerenveen - Ajax op je pc zien?
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>