Menu
Koster verwacht strijdlustige opponent

Koster verwacht strijdlustige opponent

Nog drie wedstrijden resten de Eredivisieploegen tot het einde van het reguliere seizoen. Dan is bekend wie de kampioen is. Zondag moet Ajax De Graafschap op een nederlaag trakteren. ,,Ik verwacht een strijdvaardige ploeg", aldus Adrie Koster vrijdagmiddag.

Op het trainingsveld waren veel momenten van ontspanning. Op het trainingsveld waren veel momenten van ontspanning.

Ajax won de uitwedstrijd in Doetinchem met maar liefst 8-1. Reden om gemakzuchtig te worden, is dat niet. ,,De Graafschap zal er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. In het eerste halfjaar haalden ze veel punten door strijd te leveren. Na het vertrek van Powel naar Groningen scoorden ze minder gemakkelijk en waren de automatismen weg."

De laatste drie wedstrijden werden echter niet verloren door de ploeg van trainer Jan de Jonge, maar De Graafschap vecht nog altijd tegen degradatie. ,,Het is aan ons de taak om te winnen", stelt de trainer van Ajax. ,,Die 8-1 van de uitwedstrijd geeft natuurlijk wel vertrouwen, maar ik zie het niet gebeuren dat het zondag ook zo'n uitslag wordt. Voor ons is het belangrijk dat we winnen, en het liefst met grote cijfers."

Koster gooit het boek wat betreft het kampioenschap nog niet dicht. ,,Vijf punten is een grote achterstand. Maar we moeten niets uitsluiten, al zal het niet makkelijk zijn om PSV van de titel af te houden. Zij hebben net als wij nog twee thuisduels. En als Gomes er niet bij is? Dan kunnen ze volgens mij goed met Roorda uit de voeten. Maar ik denk dat Gomes zondag gewoon in het doel staat bij PSV."

Bij Ajax zijn Erik Heijblok, Gregory van der Wiel, Laurent Delorge en Gabri niet inzetbaar wegens blessures en is Bruno Silva geschorst. Gabri was vrijdagochtend wel weer te zien op het trainingsveld. ,,Hij is terug uit Spanje en de verwachting is dat hij begin volgende week grote gedeeltes met de groep mee kan trainen. Het ziet er niet verkeerd uit. Thomas Vermaelen verliet vandaag uit voorzorg de training en ook Dennis Rommedahl kreeg last van zijn enkel. We zullen zaterdag bekijken of hij inzetbaar is. Siem de Jong is helemaal hersteld.''