Menu
Koster wil goede lijn doortrekken

Koster wil goede lijn doortrekken

Ajax werkte dinsdag de laatste training af in voorbereiding op het bekerduel met sc Heerenveen. Trainer Adrie Koster heeft er vertrouwen dat zijn team woensdag in de ArenA een goede prestatie kan neerzetten. Ook nu Jaap Stam er niet meer bij is.

Tijdens de persconferentie, die na afloop van de dinsdagtraining plaatsvond, werd er vanzelfsprekend nog even teruggeblikt op het onverwachte vertrek van Jaap Stam. ,,Jaap is van ontzettend grote waarde voor Ajax geweest”, zei Koster over zijn voormalig aanvoerder. ,,Dat hij is gestopt, is een enorme aderlating voor het team. En dat is natuurlijk nog een understatement.”

Koster heeft niet geprobeerd de Kampenaar nog op andere gedachten proberen te brengen. ,,Nee. Jaap heeft een weloverwogen beslissing genomen en dat hebben we te respecteren”, aldus de hoofdtrainer, die het nieuws zondag hoorde. Koster heeft in ieder geval tegen Utrecht kunnen zien dat Ajax ook zonder Jaap Stam achterin stand kan houden. ,,Gregory van der Wiel en John Heitinga deden het zondag heel goed in het centrum. Dus die laat ik tegen Heerenveen weer beginnen.”

Ajax trainde dinsdag in het stadion. Jong Ajacied Jan-Arie van der Heijden (midden rechts) deed ook mee. Ajax trainde dinsdag in het stadion. Jong Ajacied Jan-Arie van der Heijden (midden rechts) deed ook mee.

Maarten Stekelenburg trainde dinsdag wel mee, maar is nog niet fit genoeg voor het treffen met de Friezen. ,,We gaan geen risico met Maarten nemen”, zei Koster over de keeper die tegen NEC zijn vinger brak. ,,Misschien is hij komend weekeinde tegen Roda wel weer inzetbaar.” Ook Edgar Davids was dinsdag weer te bewonderen op het trainingsveld. Hij deed veel loopoefeningen en licht balwerk. ,,Edgar is nog enkele weken uitgeschakeld”, aldus Koster. ,,Ik verwacht dat ik hem voor de winterstop wel weer kan inzetten, maar ik weet niet precies wanneer.”

Hoe Ajax precies gaat spelen tegen Heerenveen en wilde Koster nog niet zeggen. ,,Dat wordt morgen allemaal duidelijk. We moeten in ieder geval de goede lijn doortrekken die we tegen FC Utrecht hebben ingezet.”

Kijk naar de voorbeschouwing van Ajax - sc Heerenveen op Ajax TV.
Klik hier voor de website van Ajax TV>>

Kom naar de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen!
Kijk hier voor de kaartverkoop>>