Menu
Koster wil zien waar Ajax staat

Koster wil zien waar Ajax staat

Adrie Koster kijkt uit naar het duel met PSV van aanstaande zondag. De hoofdtrainer gaat er vanuit dat hij na afloop van het treffen met de Eindhovenaren kan zeggen hoe Ajax ervoor staat op nationaal niveau.

,,PSV heeft een sterke, ervaren ploeg”, zei Koster vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie. ,,De verschillen op de ranglijst zijn heel klein. PSV staat slechts één puntje achter ons. Na dit duel wordt echt duidelijk op welk niveau we zitten.”

Koster waakt voor onderschatting. Dat PSV vorige week met 2-4 verloor van Roda JC ziet hij als een incident. ,,Dat was een slechte wedstrijd, en het liet zien dat PSV kwetsbaar is op bepaalde punten. Maar ik denk dat ze ook heel goed in staat zijn zich te herstellen.”

PSV verloor woensdag in de laatste groepswedstrijd van de Champions League met 0-1 van Internazionale. Ook daar hecht Koster weinig waarde aan. ,,Het klopt dat PSV een extra wedstrijd in de benen heeft. Maar in Eindhoven is men gewend meerdere duels per week af te werken. Daarnaast denk ik dat Jan Wouters een paar van zijn spelers al iets eerder naar de kant haalde, om ze toch wat rust te geven.”

De Ajax-trainer moet het zondag in de ArenA nog doen zonder Gregory van der Wiel. Hij is nog niet hersteld van zijn knieblessure. Ook de naam van Leonardo zal niet op het wedstrijdformulier te zien zijn. ,,Hij moet nog iets meer wedstrijdritme opbouwen bij Jong Ajax.” De andere spelers die niet ingezet kunnen worden vanwege fysiek ongemak zijn Edgar Davids, Laurent Delorge, Edgar Manucharyan, Jeffrey Sarpong en Vurnon Anita. Gabri is er wel bij zondag. Hij viel tegen Willem II nog geblesseerd uit, maar is weer fit.

Hoe Koster gaat spelen tegen PSV kon en wilde hij nog niet zeggen. ,,We hebben natuurlijk nog een training te af te werken”, lichtte hij toe. ,,En daarnaast licht ik liever altijd eerst de spelers en andere betrokkenen in over de opstelling.”

Koster sloot de persconferentie feestelijk af. Hij overhandigde Europass-ballen van adidas aan twee journalisten die de leukste vraag hadden gesteld. Eén van de winnende vragen luidde: ‘Ga je weer een truc uithalen zondag?’. Ajax speelt zondag tegen PSV voor het eerst een wedstrijd met de Europass.

Wil je Ajax - PSV zondag live zien op je pc?
Ga dan naar de website van Planet Voetbal. >>

Meer informatie over de Europass?
Breng een bezoek aan de website van adidas. >>