Menu
Krabbels en high fives van Heijblok

Krabbels en high fives van Heijblok

De eerste dinsdagtraining stond voor de Ajacieden voor een belangrijk deel in het teken van het afronden. Na de training ontpopte Erik Heijblok zich tot een favoriet onder de aanwezige supporters.

Tijdens de oefensessie werden de drie doelmannen getrakteerd op een fikse dosis voetbalvuurwerk. Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Heijblok moesten alle zeilen bijzetten om hun doel ‘schoon’ te houden. De bal een maal aannemen, uithalen en schieten. Een keer aannemen, uithalen en schieten. In moordend tempo werden de keepers onder vuur genomen.

Siem de Jong neemt Maarten Stekelenburg onder vuur. Siem de Jong neemt Maarten Stekelenburg onder vuur.

Albert Luque en Edgar Davids mengden zich niet in de strijd tussen doelmannen en veldspelers. Het licht geblesseerde duo trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. De middenvelder en de aanvaller beperkten zich tot loopoefeningen en het nodige rek- en strekwerk. Jan-Arie van der Heijden en Robbert Schilder kwamen maandagavond in actie met Jong Ajax. Zij keerden na een korte uitlooptraining terug naar de Amsterdam ArenA. Terwijl de Jong Ajacieden het gras verlieten, was de grote groep fitte Ajacieden nog druk met afronden. Na een dik uur keerden ook zij terug naar de warme catacomben.

Luis Suarez assisteert John Heitinga bij het inpakken van de ballen. De eerste dinsdagtraining zit erop. Luis Suarez assisteert John Heitinga bij het inpakken van de ballen. De eerste dinsdagtraining zit erop.

Tientallen dik ingepakte supporters trotseerden de winterse omstandigheden om de training bij te wonen. Natuurlijk werd ook na deze training volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om een handtekening te ‘scoren’ of om met een favoriet vereeuwigd te worden. De meeste handtekeningen werden dit keer uitgedeeld door reservedoelman Heijblok. Vooral een groepje voetballers uit Maleisië bleek verzot op de Ajacied. Heijblok deelde naast de nodige handtekeningen ook volop high fives uit.

Vanmiddag zijn de spelers van trainer Adrie Koster nogmaals te bewonderen op het trainingsveld naast de ArenA. De tweede dinsdagtraining begint om 14.30 uur.