Menu
Kranten kritisch over bekerzege 'Ajax 2'

Kranten kritisch over bekerzege 'Ajax 2'

De voorpret steeg tot grote hoogte bij ONS Sneek. En ook de napret zal nog wel even duren in het Friese watersportdorp. Na de nipte 2-0 nederlaag tegen Ajax in het laatste kwartier, kunnen de Friezen met opgeheven hoofd terugdenken aan hun ‘wedstrijd van de eeuw’. Daartegenover staat uiteraard het tegenvallende spel van ‘Ajax 2’ dat door kranten kritisch wordt beschreven. In zowel het AD als De Telegraaf duikt het woord ‘blamage’ op.

‘Ajax en PSV met moeite door in beker’ kopt de Volkskrant. Verder maakt de krant er weinig woorden aan vuil. ,,Voor rust liet Ajax weinig zien. Danny Hoesen knalde buiten bereik van doelman Ivan Landlust op de lat, Viktor Fischer zag een schot in aardige positie mislukken. Dat was het wel ongeveer.”

‘Blamage voor Ajax’ kopt De Telegraaf. In het verslag komen de vele jongelingen aan bod. De meeste aandacht gaat uit naar spits Danny Hoesen. ,,Op het Zuidersportpark was het interessant om te zien hoe Hoesen zich zou profileren. De Boer ziet het zitten in de van Fulham overgenomen aanvaller, maar vindt dat de Limburger fysiek nog te kort komt. Om de stap naar het eerste – na de winterstop of volgend seizoen – te vergemakkelijken, wordt Hoesen aan extra, individuele trainingen onderwerpen. Dat mocht in de derde minuut evenwel nog geen excuus zijn. Na de bal te hebben ontvangen van Fischer, zette Dijks voor, maar Hoesen schoot naast. Daarmee hield hij de Friese hoop van aanvoerder Sander van der Heide en zijn ploeggenoten op een stunt in leven.”

De cover van AD Sportwereld wordt gedeeld door Ajax en PSV. De kop ‘Moeizaam’ heeft betrekking op zowel PSV – EHC (3-1) als ONS – Ajax. In beide gevallen maakten de amateurs het de profs bijzonder lastig. ‘Ajax ontsnapt aan blamage’ staat er verderop in de krant boven het wedstrijdverslag. De verslaggever zoomt in op de jonge verdediging van Ajax. ,,’Ajax 2’ kende gisteravond een laatste linie die niet boven de 20 jaar uitkwam. Mitchell Dijks (19) speelde dit seizoen in drie duels, Joël Veltman (20) in één, terwijl Ruben Ligeon (20) helemaal nog geen minuten speelde en Stefano Denswil (19) zelfs zijn debuut maakte. De vier hadden het verbazingwekkend druk tegen de dreigende ex-prof Sandor van der Heide en vooral de beweeglijke Curty Gonzales. (..) ‘Ajax 2’, waar alleen het rugnummer van aanvoerder Eyong Enoh (6) onder de tien dook, had voor rust veel te weinig laten zien.”

In het Haarlems Dagblad gaat de aandacht deels uit naar de knappe prestatie van de hoofdklasser uit Sneek. ,,De kleine nederlaag stemde de Friese thuisclub tevreden. Voor de wedstrijd had trainer Jan Vlap al gezegd dat een 3-1 nederlaag zou betekenen dat ONS van het niveau van Manchester City is. Met diezelfde uitslag won Ajax vorige week in Amsterdam immers het Champions Leagueduel van de Engelse miljoenenclub. De 2-0 nederlaag van gisteravond zal iets in dezelfde geest hebben betekend.”

Tekst en foto: Ajax.nl