Menu
Krantenoverzicht: 'Unlucky Ajax'

Krantenoverzicht: 'Unlucky Ajax'

Ajax en Legia Warschau kwamen donderdagavond in de Poolse hoofdstad niet tot scoren. De UEFA Europa Leaguewedstrijd die in 0-0 eindigde wordt vrijdagochtend uiteraard besproken door de pers. De kranten vonden Ajax de bovenliggende partij maar toonden zich ook kritisch op het vertoonde spel.

De Telegraaf opent met: 'Ajax goal door de neus geboord', een kop die natuurlijk wijst op de onterecht afgekeurde treffer van Davy Klaassen. 'De schande van Warschau vond plaats in een superieure eerste helft waar Ajax heerste, ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij maar de beste mogelijkheden waren voor Legia'. De krant besluit hoopvol: 'De Bosz-brigade moet de klus in een uitverkochte Amsterdam ArenA klaren, gezien de krachtsverhoudingen mag dat geen probleem zijn'.

'Unlucky Ajax', zo vat Het Algemeen Dagblad de wedstrijd in Polen samen. Ajax ging volgens deze krant gretig op zoek naar het kostbare uitdoelpunt en speelde stoïcijns onder het striemende gefluit van de bloedfanatieke Legia-aanhang. Een foto van een strijdende Kenny Tete siert de sportpagina. De prestatie van de back passeerde dan ook nog even de revue: 'Tete moet het hebben van spaarzame momenten dit seizoen maar het lukte hem niet te overtuigen'. Het AD sluit af met de conclusie dat het elftal van Peter Bosz zich toch echt te kort deed tegen de tegenstander uit Polen.

90+3. Afgelopen! #Ajax komt niet tot scoren in Warschau, de beslissing valt volgende week in de @AmsterdamArenA!#wijzijnajax #UEL #legaja pic.twitter.com/5m87tWZ2ro

— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 februari 2017

De Volkskrant doet de prestatie van Ajax in Warschau af als broddelwerk. 'Voor vlijt haalden de Amsterdammers een voldoende, hoewel het werk barstenvol slordigheden zat'. Vervolgens zoekt het dagblad naar de missende dominantie op het veld. 'Was het hooghartigheid? jeugdigheid? een gebrek aan kwaliteit of nonchalance?’ Onana en Sanchez krijgen tenslotte een pluim voor het vertoonde spel. De doelman en verdediger worden beschreven als 'doelman die een hele defensiestrook bestrijkt' en 'Colombiaans krachtenpakhuis'.

Ook Trouw toont zich lovend over Onana en Sanchez, maar er was ook een kritische noot voor Daley Sinkgraven en Lasse Schöne die volgens de sportredactie niet hun niveau wisten te halen. 'Ajax toont gebrek aan inhoud op een hoger niveau', gaat Trouw oordelend verder. 'Ajax mocht zich wel de betere ploeg noemen maar het ontbrak aan stevigheid en slagkracht om dat uit te buiten'.