Menu

Kras: 'Ajax kan het nog moeilijk krijgen tegen ons'

Aanstaande zondag treedt Volendam-verdediger Ruud Kras aan tegen zijn 'eigen club'. Vorig jaar juli werd de Ajacied verhuurd aan FC Volendam. Met die ploeg strijdt hij wekelijks tegen degradatie. De Volendammers maken een bewogen seizoen door. Maar Ruud Kras dicht Volendam wel kansen toe.

,,De afgelopen tijd hebben we het heel moeilijk gehad. Zowel in als buiten het veld. We verloren meerdere keren op rij en de trainer (Henk Wisman, red) werd ontslagen. We zijn nu een nieuwe weg ingeslagen. Zo voelt dat, tenminste", vertelt Kras.

Volendam heeft de afgelopen jaren weinig succes tegen Ajax behaald. De laatste overwinning dateert uit het seizoen 1988-1989. Alleen in 1995 wisten de Volendammers Ajax thuis op een gelijkspel te houden. Kras hoopt dit jaar echter op meer, maar is ook realistisch. ,,We kunnen het Ajax in ieder geval moeilijk maken. We zullen achterin geen een op een gaan spelen, maar spelen wel vanuit een gesloten defensie ons eigen spel. Als we dat goed doen, dan kan Ajax het nog moeilijk krijgen tegen ons."

Het huurcontract van Kras loopt aan het einde van dit seizoen af. De wedstrijd is dan ook een mogelijkheid om zich weer eens in de kijker te spelen. ,,Het is nog niet duidelijk wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik geef me elke week voor de volle honderd procent en dus ook tegen Ajax. Meer kan ik niet doen."

Wanneer Kras inderdaad terugkeert dan zal dat, volgens hem, bij de kampioen van Nederland zijn. ,,Het zal heel moeilijk voor PSV zijn om Ajax nog in te halen. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk dat Ajax het redt."