Menu

Kras naar belangrijke winst met Volendam

Ruud Kras heeft zondagmiddag met zijn club Volendam belangrijke punten gehaald in de strijd tegen degradatie. De Ajax-huurling versloeg NAC met 4-2. Wat de overige verhuurde Ajacieden in Nederland presteerden lees je hier.

Youssouf Hersi ging met NEC op bezoek bij PSV. De Nijmegenaren konden de Eindhovenaren tot de 37ste minuut op 0-0 houden, maar kwamen na een benutte penalty door Kezman op achterstand. In de tweede helft drong NEC iets meer aan. Grote kansen kwamen er echter niet en in de slotfase van het duel liep PSV nog uit naar 3-0. Hersi werd in de slotminuut gewisseld.

Richard Knopper ging zaterdagavond met zijn club Heerenveen naar Zwolle dat strijdt tegen degradatie. De Friese club verloor verrassend. De 1-0 eindstand was al bij rust bereikt. Knopper, die nog een grote kans kreeg op de gelijkmaker, speelde de hele wedstrijd.

Cedric van der Gun won met zijn ploeg ADO Den Haag knap van FC Twente. Een doelpunt van Roy Stroeve was voldoende voor de overwinning. Van der Gun speelde 90 minuten en vindt zijn team nu terug op de vijftiende plaats op de ranglijst, vier punten boven nummer zestien FC Zwolle.

Nourdin Boukhari zette NAC nog wel op voorsprong bij Volendam, maar na de 2-0 achterstand lukte het ineens wel bij Ruud Kras en de zijnen. Met maar liefst 4-2 wonnen de Volendammers van NAC, waarbij Stefano Seedorf in de zeventigste minuut werd gewisseld en Boukhari tot het laatste fluitsignaal op het veld stond. Volendam staat nog wel op de laatste plaats, maar heeft ondertussen evenveel punten als de nummer voorlaatst Vitesse.

Kiran Bechan speelde in de Gouden Gids Divisie met 0-0 gelijk tegen Top Oss. De verhuurde Ajacied kreeg een gele kaart voorgehouden.