Menu

KRC Genk neemt afscheid van Wesley Sonck

Het was er vanwege het drukke programma nog niet van gekomen, maar afgelopen zondag konden de fans van KRC Genk in het eigen Fenixstadion afscheid nemen van Wesley Sonck. Dat gebeurde op indrukwekkende wijze.

Vrijdagavond was al een groep Leuvense supporters van Wesley Sonck in de ArenA aanwezig. Met een groot witblauw spandoek begroetten de jongens en meiden hun idool, nu spelend in het roodwit van Ajax. Ze kregen de aandacht van de scorende spits en met een overtuigend 'Yes' na de attentie van Sonck - hij zwaaide - bleek de missie geslaagd.

,,Het afscheid zondag zal emotioneel worden", verwachtte de supportersgroep vrijdag al. En zo kwam uit. Twee dagen later luidden de fans van Genk hun publiekslieveling van de afgelopen twee jaar uit. Met sms-jes die voor aanvang van het duel tegen Cercle Brugge in het stadion werden vertoond betuigden velen hun steun aan de inmiddels Ajacied.

De komst van Sonck bleek positief te werken op de spelers van Genk, want de ploeg won met 3-1 van Cercle. Sonck bekeek het duel overladen met bloemen en trofees vanaf de tribune.