Menu
Krohn-Dehli debuteert bij Denemarken

Krohn-Dehli debuteert bij Denemarken

Voor Michael Krohn-Dehli kreeg het duel Liechtenstein - Denemarken een zoete smaak. Hij mocht invallen en maakte daarmee zijn debuut voor het nationale Deense team dat met 4-0 won. De overige buitenlandse Ajacieden presteerden wisselend.

De Deense bondscoach Morten Olsen gunde Michael Krohn-Dehli in de interland Liechtenstein - Denemarken een plaats op de bank. Afgelopen zaterdag moest de Ajacied nog genoegen nemen met een tribuneplek, maar in het kleine Europese vorstendom behoorde hij tot de selectie. Vanaf de reservebank zag hij Denemarken naar een 0-4 voorsprong uitlopen toen zijn moment aanbrak. In de 78ste minuut mocht hij de plaats overnemen van Dennis Rommedahl. Dat betekende het debuut van de Ajacied, wat na een periode van blessureleed een prachtige opsteker was. Aan de stand veranderde echter niets meer.

Thomas Vermaelen stond bij de Rode Duivels wederom in de basis. De Ajacied zag Timmy Simons zijn ploeg tegen Azerbeidzjan aan de leiding brengen. Twee minuten na rust verdubbelde Vandenbergh de marge in Belgisch voordeel, 2-0. AZ-speler Dembele tekende voor de 3-0 eindstand.

Net als Vermaelen mocht ook Edgar Manucharyan aan de aftrap verschijnen. Zijn Armenië nam het op tegen Servië en kwam in de 54ste minuut op achterstand. Na een uur maakte Vitesse-speler Danko Lazovic de 2-0. Manucharyan werd in de 79ste minuut naar de kant gehaald. De stand bleef 2-0 in Servisch voordeel.

Markus Rosenberg moest in de interland van Zweden bij IJsland opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. De Ajacied die de laatste weken in Amsterdam een groeiende vorm etaleerde, mocht desondanks nog niet Zlatan Ibrahimovic vervangen. De voormalige Ajacied zegde voor de dubbele interlands af. Rosenberg mocht elf minuten voor tijd invallen. Zweden stond toen al met 1-2 voor en daarbij bleef het.

Zdenek Grygera moest ook vanaf de bank toekijken in Ierland hoe Tsjechië aan de interland begon. De Ajacied zag de Ieren in de 62ste minuut de leiding nemen, maar Jan Koller egaliseerde al twee minuten later.Vijf minuten voor tijd liet Brückner hem alsnog opdraven om de gelijke stand te verdedigen. Daarin slaagden Grygera en zijn ploeggenoten.