Menu
Krohn-Dehli hangt zichzelf in galerij

Krohn-Dehli hangt zichzelf in galerij

Elke Ajacied krijgt na het spelen van de eerste interland als speler van Ajax een portret bijgehangen in de fotogalerij in het kleedkamergebied. Vrijdagmiddag hing Michael Krohn-Dehli zijn eigen portret in de lijst.

Het was een bijzonder moment voor de kersverse international van Denemarken. Na een periode van teleurstelling wegens een hardnekkige blessure was daar de positieve wending. Afgelopen woensdagavond maakte Krohn-Dehli zijn debuut tegen Liechtenstein.

In Amsterdam wordt er dan direct gewerkt aan een foto voor in de eregallerij. Ajax-fotograaf Louis van de Vuurst print de foto in zwart-wit op 17x24 centimeter. Werden een paar weken geleden nog Klaas Jan Huntelaar en Urby Emanuelson in de galerij Oranje-internationals bijgehangen, nu was het de beurt aan Michael Krohn-Dehli die bij de buitenlandse internationals kwam te hangen.

Meestal zijn de spelers daar niet bij, worden ze bij binnenkomst verrast door hun portret, maar vrijdagmiddag viel het moment net na de lunch en Krohn-Dehli was er bij. Sterker nog; hij hing zelf zijn foto in de lijst.

Met de komst van het portret van Krohn-Dehli is het aantal Denen in de fotogallerij gestegen tot tien! Frank Arnesen, Søren Lerby, Steen Ziegler, Jan Mølby, Henning Jensen, Michael Laudrup, Ole Tobiasen en Jesper Gronkjaer; ze hangen er allemaal. Het liefste wilde Krohn-Dehli wel naast Laudrup, maar de chronologische volgorde is bepalend. Dus hangt de Deen nu onder Thomas Vermaelen en naast Markus Rosenberg.