Menu

Krohn-Dehli vult trainingsgroep aan

Michael Krohn-Dehli stond deze woensdagmorgen op het linker trainingsveld. De Deense aanvaller is meestal aan de rechterkant te vinden omdat hij traint en speelt bij Jong Ajax. Maar deze keer was het anders. Hij mocht bij de selectie van Ronald Koeman trainen.

Met het Deense talent en de Finse keeper Henrik Moisander van Jong Ajax had Koeman precies twaalf spelers, onder wie ook de nog niet volledig fitte Hatem Trabelsi en Anthony Obodai. Zij konden nog niet het hele programma volgen van Ajax. ,,Dat we Krohn-Dehli erbij hebben gehaald, is omdat we met een even aantal spelers wilden trainen. Hij had gisteravond met Jong Ajax maar een half uur gespeeld, dus het kwam voor beide partijen goed uit", legde Koeman de keuze voor de Deen uit.

Maarten Stekelenburg en Nigel de Jong speelden dinsdag met Jong Oranje in Praag tegen Tsjechiƫ (1-2 winst) en zij waren nog niet in Amsterdam teruggekeerd.

Ook vandaag kregen de spelers een pittige training voorgeschoteld met sprintjes over dertig meter, rondo's, afwerken op doel en partijtje.

Bij het afwerken op doel, wat afgewisseld werd met partijen vijf tegen vijf, stonden twee goals op kleine afstand van elkaar. Vier spelers, in het geel, startten naast het ene doel en vier, met oranje hesje, bij het andere. Achter elkaar door passten ze in op Koeman die de bal weer keurig neerlegde, waarna ze af moesten ronden. Daarna in looppass om het doel heen en hetzelfde nog een keer, maar dan aan de andere kant en met Wil Coort als aangever. Ruud Krol hield hardop de score bij.

De afrond-oefeningen, waar de Ajacieden het gaandeweg door het hoge tempo steeds zwaarder mee kregen, werden afwisselend door geel en oranje met miniem verschil gewonnen. Alleen in de laatste rondgang, waarin er met links gescoord diende te worden, was de marge wat groter in het voordeel van de gele hesjes. Oranje moest derhalve na afloop het doel sjouwen.