Menu
Krohn-Dehli weer helemaal fit

Krohn-Dehli weer helemaal fit

Michael Krohn-Dehli hoopt zondag tegen VVV-Venlo weer deel uit te maken van de selectie van Ajax. De Deense middenvelder had de afgelopen week last van een overbelast linkerbovenbeen, maar is inmiddels weer helemaal fit.

Michael Krohn-Dehli is inzetbaar tegen VVV-Venlo. Michael Krohn-Dehli is inzetbaar tegen VVV-Venlo.

Terwijl zijn ploeggenoten zich donderdag voorbereidden op de wedstrijd tegen Twente, werkte Krohn-Dehli in de namiddag met een aantal andere niet geheel fitte collega's een extra training af. ,,De wedstrijd tegen Twente kwam nog iets te vroeg”, zegt hij een dag later. ,,Tegen VVV hoop ik er weer bij te zitten. Ik heb de afgelopen dagen weer goed en voluit kunnen trainen, dus ik ben inzetbaar.”

Krohn-Dehli maakt een opmerkelijk seizoen door. De vorig seizoen aan Sparta verhuurde voetballer werd deze zomer door Ajax teruggehaald. Daar kreeg hij van trainer Henk ten Cate te horen dat hij geen deel uit zou gaan maken van de selectie. ,,Dat was een beslissing van de trainer”, blikt de 24-jarige voetballer terug. ,,Niet leuk, maar ik heb het geaccepteerd. Ik was aan het begin van het seizoen ook geblesseerd en heb toen gewoon keihard aan mijn herstel gewerkt.”

Hij werd weer fit en speelde een aantal goede wedstrijden bij Jong Ajax. Adrie Koster, die de plaats in had genomen van de vertrokken Ten Cate, besloot hem weer bij de A-selectie te halen. De trainer werkte in seizoen 2005-2006 al samen met Krohn-Dehli bij RKC. Tegen NAC zat Krohn-Dehli weer op de bank en in het gewonnen uitduel met Willem II viel hij een kwartier voor tijd in: zijn eerste speelminuten van het seizoen. ,,Dat was een mooie beloning voor het harde werk. ”

Langzaam begint Krohn-Dehli zich weer een volwaardig lid van de selectie te voelen, langzaam wordt hij weer écht Ajacied. ,,Het gaat te ver om te zeggen dat er iets geknakt was in de relatie tussen mij en Ajax. Ik zit al zo lang bij de club, Ajax heeft gewoon een apart plekje in mijn hart. Maar het was wel een moeilijke periode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet echt meer vanuit ging dat ik nog zou gaan spelen dit seizoen. Maar dan komt er ineens een andere trainer en dan krijg je weer kansen."

VVV-Venlo live op je pc zien?
Ga dan naar de website van Planet Voetbal.>>