Menu

Krol: 'Ajax en AZ aan elkaar gewaagd'

Ajax staat voor de belangrijke confrontatie met AZ komende zondag. Na een roerige en drukke week heeft Ruud Krol vertrouwen in een goede afloop voor zijn ploeg.

Voor zowel Ajax als AZ is de wedstrijd komende zondag belangrijk. De ploeg uit Amsterdam heeft vier punten minder dan die uit Alkmaar. Als Ajax wint wordt de achterstand verkleind, wint AZ dan raakt Ajax verder achter in de strijd om de tweede plek in de Holland Casino Eredivisie. Ruud Krol, sinds een week samen met Tonny Bruins Slot verantwoordelijk voor Ajax, heeft er wel vertrouwen in. ,,Ik denk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben punten laten liggen, twee keer tegen ADO bijvoorbeeld, waar we die normaal gesproken wel pakken. Anders hadden we ongeveer gelijk gestaan met AZ. Wij hebben veel kwaliteit in de groep, die zich uit in zeer talentvolle spelers. De spelers van ons zijn jong, een aantal komt uit de eigen opleiding. Zij moeten het klappen van de zweep nog leren op het hoogste niveau in Nederland. Zij zijn gewend altijd te spelen en altijd superieur aan hun tegenstander te zijn. Nu ze op het hoogste niveau voetballen krijgen ze meer tegenstand en spelen ze zelfs niet altijd. de kunst is dan om die teleurstelling om te zetten in positieve krachten. AZ heeft veel kwaliteit in een aantal spelers met ervaring", analyseerde de trainer vrijdagmiddag.

Krol liet vorige week al weten van wedstrijd naar wedstrijd te leven. Dat doet hij nog steeds. ,,We moeten resultaat halen. Het liefst met mooi voetbal, maar het resultaat is nu heilig. Ik ga nu niet 'bouwen' met deze ploeg, we moeten zo hoog mogelijk zien te eindigen. Daarbij gaan we altijd van ons eigen spel uit, maar je speelt zoals je tegenstander dat toelaat." Krol gaf aan wederom niet veel te willen veranderen in zijn ploeg ten opzichte van de laatste twee wedstrijden. In het laatst gespeelde duel van Ajax, stond Maxwell de eerste helft links op het middenveld, na de rust verschoof hij weer een plaats naar achteren, links in de verdediging. Wie de technische staf zondag linksachter en als linkermiddenvelder wil laten spelen, gaf Krol nog niet prijs. Hij denkt wel te kunnen beschikken over Trabelsi en Charisteas. ,,Trabelsi had last van een klein spiertje in zijn lies, dat is niets bijzonders", denkt de trainer. ,,We speelden woensdag op een hard veld, vandaag trainden we op een zacht veld, dan is het niet gek als je een reactie krijgt in bepaalde spiergroepen. Charisteas was wel geblesseerd maar is aan de beterende hand. Ik hoop dat hij er zondag bij zal zijn", lichtte Krol toe. ,,Vorig jaar was Ajax - AZ een leuke wedstrijd, ik denk dat er komend weekend ook een leuke atmosfeer zal zijn, ook al zal de wedstrijd in aangepaste sfeer worden gespeeld vanwege het overlijden van Rinus Michels. De afgelopen week hebben we twee moeilijke wedstrijden gewonnen, tegen Roda JC en ADO Den Haag, ik hoop dat dat vertrouwen geeft voor het duel tegen AZ", aldus Krol.