Menu
Krol: 'Ajax heeft vaak moeite met NEC'

Krol: 'Ajax heeft vaak moeite met NEC'

Ruud Krol zegt niets meer over een mogelijke opstelling voor de komende wedstrijd. In dit geval die van zondag tegen NEC. ,,Uit ervaring blijkt er vaak op zaterdag nog iets te gebeuren waardoor een van de spelers die we in het hoofd hadden niet kan spelen."

Natuurlijk heeft de interim-trainer wel een elftal in zijn hoofd voor de wedstrijd tegen NEC. Krol: ,,Maar we gaan er nog een nachtje rustig over slapen. Ik denk dat er niet veel zal veranderen in het elftal. Maar zaterdagochtend zullen we zien of iedereen fit is of niet." Tomás Galásek, Filipe Kasmirski, Hans Vonk en Zdenek Grygera zijn in elk geval niet speelfit. Bogdan Lobont zal naar alle waarschijnlijk maandag met Jong Ajax keepen in de kleine Klassieker tegen Feyenoord.

Krol neemt negentien spelers mee in het mini-trainingskamp voor het duel tegen NEC Nijmegen. ,,We hebben namelijk slechte ervaring met het precieze aantal van 18 personen, want dan wordt er weer een ziek. Het is beter om een of twee extra spelers mee te nemen."

Daniël de Ridder en Maxwell verlieten ook voortijdig de training. ,,Dat was uit voorzorg", aldus Krol. ,,We zullen morgen zien hoe fit ze zijn."

Nadeel is voor iedereen dat het wedstrijdritme door de afgelasting van vorige week zondag is onderbroken. ,,Wij hadden liever gespeeld en de druk kunnen opvoeren. We hadden helemaal naar die wedstrijd toegewerkt, ons erop gefocust. Als je dan zaterdag in het hotel hoort dat het duel niet doorgaat, dan is er een leegte die zich niet makkelijk laat opvullen."

Natuurlijk kwam ook de trainerssituatie bij Ajax nog even ter sprake. Krol: ,,Het is belangrijk voor Ajax zelf dat er een beslissing komt en dat de nieuwe trainer snel begint of bijgepraat kan worden. In de tussentijd proberen Tonny Bruins Slot en ik ons best te doen. Meer dan onze best kunnen we niet doen."

Zondag moeten de elf aangewezen spelers hun best doen. ,,Voor Ajax is NEC uit altijd een moeilijke wedstrijd", weet Krol. ,,Zij spelen een soort voetbal dat ons niet zo ligt. Daarbij komt ook dat zij de vorige week hebben verloren en dat zullen ze recht willen zetten!"