Menu
Krol bouwt aan ploeg voor NEC

Krol bouwt aan ploeg voor NEC

Nog twee trainingen had Ruud Krol vrijdagochtend om zijn ploeg voor te bereiden op NEC. Vrijdag koos de oefenmeester samen met Tonny Bruins Slot voor een tactische oefening. Filipe Kasmirski, Tomás Galásek en Hans Vonk kwamen niet op het veld.

Filipe en Galásek zijn nog op de Toekomst herstellende van blessures en Vonk koos voor een binnentraining omdat hij reactie had gekregen na de zware training van donderdag.

Van de spelers die buiten kwamen, moesten de spieren eerst worden opgewarmd. Daarvoor had René Wormhoudt weer een ingewikkeld ogend opzetje bedacht, maar de meeste spelers lieten de hoedjes en stokken keurig op zijn plaats. Alleen Hatem Trabelsi wist het voor elkaar te krijgen het bouwwerkje kapot te schoppen. De Tunesiër repareerde het echter weer snel en kundig.

Snel en kundig moet er zondag ook in De Goffert gevoetbald worden en daarom vochten de Ajacieden in twee ploegen van tien een tactisch spel uit. Daniël de Ridder was al na de warming-up afgehaakt en vervolgde zijn training binnen. Dat betekende natuurlijk wel dat de ploeg opeens oneven van aantal was.

Maar Zdenek Grygera koos er vervolgens ook voor om rondjes te gaan lopen, in plaats van de scherpe duels in te gaan. De twintig die wel speelden, probeerden de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Door de harde dwarrelwind die over het veld stond, lukte dat echter niet altijd. Toch vielen aardige combinaties te zien en werd er ook nog gescoord.

Krol heeft nog een dag om zijn ploeg volledig naar zijn inzicht te bouwen. Zondag om 12.30 uur moeten de Ajacieden aantreden tegen NEC in Nijmegen.