Menu

Krol en Bruins Slot zetten de groep op scherp

Omdat Ronald Koeman wegens privé-omstandigheden de vrijdagtraining aan zich voorbij moest laten gaan, stond de oefensessie van Ajax onder leiding van Ruud Krol en Tonny Bruins Slot.

Ook zonder de hoofdtrainer moesten de Ajacieden er stevig tegenaan. Eerst joegen de trainers de groep over een parcours vol gekleurde balken, hoedjes en pylonen. Daarna werd de selectie in tweeën gedeeld voor een oefening waarbij er op doel geschoten moest worden na een aantal inspeel- en kaatsbewegingen.

Krol en Bruins Slot namen ieder een groep voor hun rekening en eisten scherpte en concentratie bij het passen, aannemen en schieten.

John O'Brien maakte dat onderdeel niet meer mee. De Amerikaan, die zeer blij was dat hij weer eens met voetbalschoenen op het veld bezig mocht zijn, ging met hersteltrainer René Wormhoudt naar het andere veld voor een individuele training. Op O'Brien, Zdenek Grygera en Jari Litmanen na is de ziekenboeg van Ajax leeg. Alle overige selectiespelers meldden zich vrijdagmorgen op het veld en konden de hele training volgen.

De twee trainers lieten de spelers een groot positiespel van tien tegen tien doen waarbij er gescoord kon worden door de bal over de achterlijn te lopen. Beide op hun kenmerkende manier hielden ze de Ajacieden scherp. Bruins Slot met individuele aanwijzingen in de vele talen die hij in zijn bagage heeft (,,Venga! Quick!'') en Krol met het grote overzicht, vooral benadrukkend dat er snel omgeschakeld diende te worden. Af en toe verzamelde Ruud Krol de hele selectie om zich heen voor aanwijzingen over het postitiespel, waarna weer een nieuw spel begon.

De training werd afgesloten met een partij. De ploeg met de gele hesjes bevatte de meeste spelers die doorgaans in de basis staan, maar het was wit dat het betere van het spel had. Door fraaie goals van Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sneijder waren het de 'reserves' die aan de goede kant van de score bleven; dit alles natuurlijk tot grote frustratie van het team in geel.